GÜNDEME BAKIŞ -  İzmir Milletvekili Mahir Polat, Cumhur İttifakı tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e yönelik eleştirilerin hatırlatılması üzerine konuşmuş ve "Cumhur İttifakı'nda Devlet Bahçeli'yi pek bi dikkate almayalım, ciddiye almayalım. Çünkü bugün dediğini yarın inkar edebilecek, 'Tayyip Erdoğan'dan Cumhurbaşkanı olmaz, seni Cumhurbaşkanı yaparsam namerdim' diyen bir adam, sonra 'Karar net, aday tek' gibi mitingler yaptığı noktaya geldi. O yüzden onu bir kenara bırakalım ve başkasını konuşalım" açıklamasında bulunmuştu.

ŞAHİN VE KALYONCU TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ve Milletvekili Hasan Kalyoncu, CHP'li Polat'ın açıklamasına tepki göstererek, "CHP’li Mahir Polat Devlet Bahçeli’nin Rum sevici, HDPKK işbirlikçisi Tunç Soyer hakkındaki açıklamalarına öyle içerlemiş ki hazımsızlıktan saçmalamış. Sayın Polat işbirliğinizi perdelemek için yandan destek mi veriyorsun? Söyle ona yüreği varsa kendisi cevap versin. Herkes bilir ki Devlet Bahçeli dün ne diyorsa, bugünde aynısını söyler. Vatan topraklarına kanlı çizmeleri ile basan müstevlilere tek kelime edemeyen iş birlikçi siyasetçilerin tarihimizi düşman gözüyle yorumlaması iflah olmaz bir cahillik, tedavisi imkansız devşirme hastalığıdır. Denize dökülenlerin içimize sızmış torunları ve tortuları aradıkları fırsatları asla bulamayacaklardır. Menfur ve münafık emeller için tarih tekerrür edecektir" ifadelerini kullanmıştı.

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat'tan "Devlet Bahçeli dün ne söylüyorsa bugün de aynısını söylüyor" MHP'li Şahin ve Kalyoncu'ya videolu yanıt verdi.