CHP'li Polat, “Anadolu tarihinde önemli geçim kaynaklarından olan besi hayvan üreticiliği, her geçen yıl önemini kaybetmekte ve besi hayvan üretimi azalmaktadır. Bitme noktasına getirilen besi hayvan üreticiliğine her geçen yıl yeni bir darbe daha vurulmaktadır. Üreticiler samanın ithal edilmeye başlanması ile birlikte ciddi bir darbe yemiştir. Bunu yem ve mazota yapılan rekor zamlar izlemiştir. Mevcut halde dünyanın en pahalı mazotunu kullanan besi hayvan üreticileri emeklerinin karşılığını alamamakta, farklı sektörlere yönelmektedir. Tarım Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak uygulanan hayvan aşılarının ücret karşılığında uygulanmaya başlaması, devamında bu aşılara yapılan rekor zam ile hayvan üreticisine bir darbe daha vurulmuştur. İlk 2 ay 75 kuruş olarak ücretlendirilen aşının şimdiki fiyatı 4.25 TL’dir. Yüzbinlerce ailenin geçim kaynağı elinden alınmıştır. Bu toprakların kadim geçim kaynağı hayvancılık bitme noktasına gelmiştir. Yapılan zamdan ivedilikle geri dönülmeli, aşılar ücretsiz yapılmalı, besi hayvancılığına verilen destek artırılmalı ve üreticiler teşvik edilmelidir” diye ifade etti. 

BAKAN PAKDEMİRLİ’YE SORULAR:
Geçmiş yıllarda besi hayvan üreticilerinden aşı ve küpe ücretlerinin alınmayacağı söylenmesine rağmen, neden ücret talep edilmektedir? 
Besi hayvan üreticilerine Bakanlığınızca destek verilmekte midir? Veriliyor ise bunlar nelerdir?
Besi hayvanlarına uygulanan aşılar nereden ithal edilmektedir? 
Besi hayvanlarına uygulanan aşıların üretimi için Bakanlığınızca hazırlanan projeler mevcut mudur? Mevcut ise hangi aşamadadır?