GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, kentte etkili olan şiddetli yağmur ve bazı ilçelerde yaşamı olumsuz etkileyen dolu yağışı gibi doğa olaylarının siyasete alet edilmesinin şaşkınlığını yaşadıklarını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal’ın birkaç fotoğraf karesiyle birlikte “Kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarına yatırım yapmayan Tunç Soyer yönetimi, bu görüntülerin tek sorumlusudur” şeklinde bir mesaj paylaştığını hatırlatan Özuslu açıklamasında şunları dile getirdi:
"Tüm dünya kentlerinde çok kısa sürede belli bir bölgeye yüksek miktarda yağış düşmesi halinde benzer sıkıntıların yaşanması kaçınılmazdır. Nitekim meteoroloji yetkilileri ve İzmir Valiliği de kuvvetli yağış nedeniyle sel, su baskını gibi durumlar yaşanabileceği yönünde uyarıda bulunmuştur. Buna rağmen birkaç bölge dışında kent genelini etkileyen bir sıkıntı yaşanmadı. Ama asıl yadırgadığımız olay İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi unvanını taşıyan Sayın Özgür Hızal’ın belediyenin yaptığı yatırım ve projelerden ne kadar habersiz, kent gerçeklerinden ne kadar kopuk olduğunu ortaya koyan açıklamaları olmuştur"

"GÖZÜNÜZÜ BU KADAR MI SİYASİ HIRS BÜRÜDÜ?"
Özuslu sözlerine şöyle devam etti:
"Oysa daha düne kadar kronikleşmiş yağmursuyu problemi olan Karabağlar Çitlembik Deresi, Kemeraltı, Karşıyaka Vapur İskelesi Çarşı girişi, Bayraklı Ozan Abay Caddesi, 2844 Sokak, Çiğli Ata Sanayi, Sahilevleri Irmak Sokak, Narlıdere Barış Sokak, Bornova Kavaklıdere gibi bölgelerde ortalamaların çok üzerindeki yağışa rağmen bugün hiçbir sorun yaşanmaması son dönemdeki yoğun çalışmalar sayesindedir. Sayın Hızal’ın açıklamaları bu çalışmalarda emek veren, ter döken personel ve teknik elemanlar için de bir haksızlıktır. Gözünüzü bu kadar mı siyasi hırs bürüdü?"

HAZIRLIKLARA BAŞLANDI
CHP'li Özuslu, "Yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarına yatırım yapılmadığını iddia eden Ak Parti Grup Başkanı Vekili’nin geçen yıl yapılan 60 km yağmur suyu hattından haberi yok anlaşılan. Peki, Bornova’da 30 km, Gültepe’de 17 km, Buca’da 35 km yağmursuyu ayrıştırma projelerinin ihalelerinin yapıldığını, kesinleşmiş ihale kararları sonrası sözleşme imzalanacağını, önümüzdeki ay imalatlara başlanacağını da mı bilmiyor?  Çiğli ve Bayraklı’ya neşter vurulacak. Elbette kentin bazı bölgelerinde tespit edilen eksikler ve sorunlar var ancak Başkanımız Sayın Tunç Soyer’de her türlü sorunu çözerek azim ve irade de var. Örneğin Bayraklı ilçesinde Postacılar Mahallesi, Emek Mahallesi ve Doğançay Mahallesi; Çiğli’de Şirintepe, Maltepe ve Balatçık mahallelerinde yaşanan yağmursuyu problemlerini ekiplerimiz yerinde tespit etti. Bu bölgelerin de yağmursuyu ayrıştırma projeleri tamamlandı ve ihale hazırlıklarına başlandı" diye konuştu. 

UMUDU DOĞAL AFETLERE BAĞLAYANLAR HEVESLENMESİN
Özuslu, sözlerini şöyle tamamladı:
"Umutlarını doğal afetlere bağlayanlar
İzmirlinin Tunç Soyer’le olan gönül bağını koparabilmek için umudunu doğal afetlere bağlayan Özgür Hızal ve arkadaşları hiç heveslenmesinler. Hemşerilerimiz bu kentin sorunlarını çözmek adına neler yaptığımızı çok iyi biliyor. Ama aynı İzmirli onların temsil ettiği siyasi anlayışın bu kente ne vaat edebileceğini ülkenin içine düşürüldüğü durumu görerek tahmin edebiliyor. İl başkanından, meclis üyelerine kadar sürekli aynı ezberlenmiş kalıplarla yerel yönetime muhalefet etme çabasındaki Ak Partili siyasetçiler sizin güncelleme süreniz doldu. Bu eski sürüm siyaset anlayışının ne kente ne ülkeye en ufak bir faydası yok.”