Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- TOKİ’nin Karşıyaka Mavişehir’de Spor ve rekreasyon alanları Ankara’da yapılan müzayedeyle satıldı. Karşıyaka Belediyesi’nin de talip olduğu Şemikler’deki 21 bin 432 metrekare rekreasyon ve 10 bin 544 metrekare açık spor tesisi müzayede yüksek fiyatlara alıcı buldu.

“BU RAKAMLAR ÇOK MANİDAR”
Müzayede taşınmazların yüksek fiyatlarda alıcı bulduğunu kaydeden Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç, bölgeye yüksek binaların inşa edilmemesi için mücadele vereceklerini kaydetti. Koç, “Spor ve rekreasyon alanlarına böyle fiyatların verilmesi hepimizi çok ilgisini çekiyor. 60 milyon gibi bir rakamın 10 bin metrekarelik bir alana verilmesi çok manidar. Sayın Cemil Tugay ile birlikte bizim yapacağımız şey buraya yüksek katların dikilmesini engellemek olacaktır. Çünkü rekreasyon ve spor alanına 60 milyon TL verilmesi ilerleyen süreçte farklı bir şekilde değerlendirilecek kanısı oluşturuyor. Buranın hangi firmaların da alacağı belli değil, ilerleyen günlerde çıktığında her şey daha da netleşecektir” dedi.

“İMCE USÜLÜYLE ALABİLİRDİK”
Alanları Karşıyaka halkına kazandırmayı çok istediklerini kaydeden Koç, “Bu satışa moralimiz bozuldu. Bu alanlar makul fiyatlara satılsaydı Karşıyaka’ya kazandıracaktır. Başkan’a da söylemiştim. Gerekirse imce usulü alabiliriz demiştim. Karşıyaka halkına hizmet verilmesi gereken bir yer. O yüzden maalesef ve maalesef sıkıntılı bir durum söz konusudur. Farklı bir plan doğrultusunda Mavişehir’in bu günkü koşullarda bu yükü kaldıracak durumu da yok. Orası bina yoğunluğunun çok fazla olduğu yer” diye konuştu.

“BELEDİYEYE VERMEMEK İÇİN…”
Koç, “Geçtiğimiz süreçte Cemil Başkan bunlara benzer bir yer almıştı. Kamunun olan malını para verilir mi? Eleştirilerinde bulunmuşlardı. Şimdi görsünler kamu malına fahiş rakamlarla para verip alındığını. Arkasından nasıl bir çıkar çıkacağı da belli değil, bekliyoruz. 16’dan başlayan fiyatı 17-18 milyona alırız diye düşünüyorduk ama maalesef 60 milyon TL gibi bir fiyatla satıldı. Mümkünatı yok böyle bir şeyin.  Bu alanların bir bölümü denizi kapsıyor. Çok ilginç! Belediyemize vermemek için ciddi bir şekilde birlik ve beraber gösterdiler” açıklamalarında bulundu.