CHP Parti Meclisi Üyesi ve Milletvekili Adayı Avukat Sevda Erdan Kılıç, seçim çalışmaları kapsamında Beydağ İlçe merkezinde ve köylerinde CHP’nin vaatlerini anlattı.

Beydağ ilçe Başkanı Feridun Yılmazlar ve ilçe yöneticileriyle birlikte köyleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelen Kılıç, ülkemizin çok zor bir süreçten geçtiğini belirterek “24 Haziran ülkemiz için geleceğimiz için bir dönüm noktasıdır” dedi. 16 yıldır tek başına iktidarda olan AKP’nin uyguladığı rant ekonomisiyle ülkeyi borç batağına sürüklediğini ve toplumun büyük bir kesimini yoksulluğa mahkum ettiğini belirten Kılıç, “Nüfusun yüzde 40’nın yoksulluk sınır altında olduğunu, 11 milyon insanın da sosyal yardımlarla yaşamını sürdürmeye çalıştığını” söyledi.

AKP’nin yanlış politikaları sonucu ekilebilir tarım arazisinin son 10 yılda 27 milyon dekar küçüldüğünü ve çiftçimizin kazanamadığı için artık ekmekten vazgeçtiğini belirten Kılıç, “Üretime, büyümeye ve hakça bölüşüme dayalı kalkınma programıylabu kötü gidişe son vereceğiz” dedi.

Beydağ’ın, Beyköy ve Adaküre köylerinde CHP’nin tarım ve hayvancılık politikalarını anlatan Kılıç:“Ülkemiz geçmişte dünyada kendi kendine yeten 7 ülkeden biriyken şimdi saman bile ithal eder hale getirildi. Uruguay’dan, Sırbistan’a kadar dünyanın her yerinden hayvan ithalatı yapılıyor. 24 Haziran’dan sonra CHP iktidarıyla birlikte Türkiye’yi tarımda ithalatçı olmaktan çıkarıp, ihracatçı haline getireceğiz. Tarımsal üretimde kullanılan tohum, gübre ve tarım ilacı gibi girdilerin vergilerini düşürerek, maliyetleri aşağıya çekeceğiz. Parçalı tarım arazilerinin tarım sigortası sorununu çözeceğiz.  Çiftçilerimizin tarımsal kredi borçlarının faizlerinin tamamını sileceğiz. Türkiye’deki tüm tarımsal ve hayvansal üretimi kayıt altına alan, Üretici Kayıt Sistemi’ni oluşturacağız. Sisteme kayıtlı üreticilerin SGK primlerinin tamamının devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız. Onun için 24 Haziran hem ülkemiz hem de geleceğimiz açısından bir dönüm noktasıdır.” ifadelerini kullandı.

Tire İlçe örgütünü de ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alan CHP adayı Kılıç, gece yarısından sonra da Bornova Küçük Park’ta esnaf ve vatandaşlara CHP’nin seçim bildirgesini anlatarak çalışmalarını tamamladı.