Siyasetin uzun soluklu ve kararlılık gerektiren bir iş olduğunu belirten Özer; "Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında yıllardır siyaset yapıyorum. Aldığım ve verilen her görevde; sosyal demokrat hizmet anlayışını bir adım ileriye taşımanın, partime bir oy fazla kazandırmanın mücadelesini verdim. Bundan sonra da vereceğim. Bayraklı benim ilçem. Hakim olduğum bir sahası var. Görev verilirse, elbette onur duyarım. "  ifadelerine yer verdiği açıklamasında; 2019 Yerel Seçimleri'nde Bayraklı'da, 'ben de varım' dedi. Yerel yönetimlerin, ülkenin içinde olduğu durumda çok daha önemli hale geldiğini söyleyen Özer;  Bayraklı'nın ise ; bir çok açıdan özel bir ilçe olduğuna vurgu yaptı.

BU KUŞATMAYI PÜSKÜRTECEĞİZ...
Kerim Özer; sözlerini şöyle sürdürdü; "AKP iktidarı; 2008 yılında kendime yazarım hesabıyla Bayraklı'yı ilçe yaptığında da söylemiştik. Bu oyunu bozarız demiştik. Bozduk da. İzmir'in yeni kent merkezinde boy atmalarına, kök salmalarına izin vermedik; bundan sonra da vermeyeceğiz. Bayraklı'dan siyasi ve ekonomik rant umanlar; halkın aynı yanıtına hazır olsunlar. Bayraklılar; evlerinin penceresinden bugün nasıl İzmir manzarasını izliyorsa; yarın da izleyecek; ama çok daha konforlu evlerden. Dönüşüm gibi hassas bir meseleyi rant hesapçılarının ellerine bırakıp, halkımızın mutsuzluğunu izlemeyeceğiz."

Türkiye'nin en kara tarihinin yazılmakta olduğunu söyleyen Kerim Özer; AKP iktidarının; mimarı olduğu ekonomik krizin faturasını da halka kestiğine dikkat çekerek; genelde ve yerelde yürüttükleri, yanlış ve rantçı bu anlayışın sonunun geldiğini vurguladı. Özer; " Şu anda mutfaklarda yangın var. Çarşıda, pazarda yangın var. Dibe vuran bir ekonomiyle, kavga gürültü bir dış politikayla cebelleşiyoruz. İnsanlarımızın canı yanık. 15 yıldır dökülen kanın, tutsak edilen masumların haddi hesabı yok. Devlet yönetiminde baskıcı, yatırımlarında rantçı, yerel hizmette yanlı bir iktidarın kuşatması altındayız.  2019 Yerel seçimlerinde; inanıyorum ki bu kuşatmayı püskürteceğiz. Belediyeler, halka dokunduğunuz, yaşamlarının başından sonuna kadar hizmet üretme fırsatına sahip önemli mevziler. Halkımızın bu noktalarda CHP yaklaşımına ihtiyacı büyük." diye konuştu.

ARTI BİR OY İÇİN...
Bir önceki dönem Konak Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten ve halen devlet memuru olan Kerim Özer; resmi aday adaylık açıklamasını, Yüksek Seçim Kurulu'nun takvimine göre; yapacağını belirtti. Bayraklı'nın 24 Haziran sandığından CHP'nin birinci parti olarak çıktığını ama risk taşıyan ilçelerden biri olma özelliğini koruduğunu söyleyen Özer; açıklamasını şöyle sürdürdü; " Rehavete kapılma lüksümüz yok. Artı bir oy için, aynı kapıya gerekirse yüzlerce kez gideceğiz.  Gerek örgüt gerek bürokrasi ve 2014 adaylık süreçlerimdeki deneyimlerim gösterdi ki; yalnız taş duvar olmuyor ve asıl önemli olan gücümüzle ne yaptığımız. Bu nedenle; arılar gibi bir çalışma biçimine ihtiyacımız var. 2019'da kayıp ilçeleri de alacağız; CHP güvencesinde olan ilçelerimizde de rekor kıracağız."