Çiğli Belediye Başkan Adayı Utku Gümrükçü'nün düzenlediği  ve Pasaport'ta gerçekleşen kahvaltıya Çevre Mühendisleri Odası, Orman Mühendisleri Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası'nın yanı sıra KESK ve DİSK'e bağlı sendikaların temsilcileri katıldı.

Çiğli Belediye Başkan Adayı Utku Gümrükçü oda ve sendika temsilcileri ile yaptığı toplantıda, Çiğli ile ilgili yapacağı projelerle ilgili fikir alışverişinde bulundu. Oda ve sendika temsilcilerinin istek ve önerilerini de dinleyen Gümrükçü, kentlerin geleceğinin ortak akıl ve güç birliği ile tasarlanması gerektiğini söyleyerek, Çiğli nüfusunun beş yıl içerisinde %33 oranında artarak 200 bin gibi bir sayıya ulaştığını söyledi. Gümrükçü, kentin gelecek planlarının bir an önce projelendirilmesi gerektiğini de ifade etti.

Oda ve sendika temsilcileri imardan, çevre düzenlemelerine, kent siluetinden, sosyal donatı alanlarına ve  Gediz Deltası'nda bulunan Kuş Cenneti'ne kadar bir çok konuda Gümrükçü'ye  fikirlerini sundu.

Gümrükçü "Çiğli Kuzey'e doğru hızla büyüyen bir şehir,  bir an önce Çiğli'nin önümüzdeki 50 yıllık planlarının hazırlanması gerekiyor, bunu da hep birlikte yapacağız. Belediye başkanı seçildikten sonra Çiğli'nin geleceğini inşa etmek için ‘Çiğli Konferansı’ düzenleyeceğiz" sözlerine yer verdi.