GÜNDEME BAKIŞ – CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, muhtarlara hediye edilen Atatürk heykeli ile ilgili açıklamada bulundu. CHP’li Gruşçu AK Parti’nin Gazim Mustafa Atatürk üzerinden siyaset yapmaya çalıştıklarını söyledi. Gruşçu, “AKP Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş ve İl Başkanı Kerem Ali Sürekli tarafından İlçe Başkanlığımız hedef alınarak basına servis edilen muhtarlıklara dağıtılan minyatür hediyelikler ile ilgili konuya ilişkin açıklamamdır. Bahsekonu görüntü Konak ilçemizin Ulubatlı Mahalle Muhtarı Şengül Kahramaner’e yapılan nezaket ziyareti sonunda kendisine verilen minyatür hediyeliğe aittir. Bu ziyaretler ilçe kongremizi takiben 16-31 Mart aralığında planlanmış ancak dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle ertelenmişti. Ziyaretlerin 18 Mart Çanakkale Zaferi haftasında planlanması nedeniyle muhtarlarımıza Mustafa Kemal’in Çanakkale’de Kurmay Albay olarak verdiği mücadeleyi hatırlatan minyatürler bastırıldı ve Çanakkale Zaferine ilişkin tarihi yayınlar dağıtılacaktı. Ancak o dönem salgın nedeniyle dağıtamamıştık. Muhtarlarımızın tamamına bu ziyaretlerimizdeki gecikmenin nedeni de paylaşılmıştır” dedi.

“SELDEN KÜTÜK KAPMAYA ÇALIŞIYORLAR”
AK Parti’ye sert eleştiriler yönelten Gruşçu, “Muhtarımıza hediye ettiğimiz minyatür Atatürk büstüyle ilgili iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu iddialarda bulunanlara soruyorum. Atatürk’ü yalnızca etten, kemikten ve silüetten ibaret gören bu anlayışınız ne zaman değişecek? Bakıyoruz da her fırsatta Atamıza dil uzatıp onun devrimlerini yok etmeye çalışanlar konu Atamız üzerinden selden kütük kapmak olunca sahnede yerini alıyor. Kimseye şirin gözükmeye çalışmayın. Bu necip millet sizin Atatürk’ün emanetlerini yok etmek için nasıl çaba içinde olduğunuzu ve bu ülkeye nasıl ihanet ettiğinizi gayet iyi biliyor. Atamıza ihanet edenler rant uğruna, ecdadın emaneti İstanbul’a ihanet hançerini saplayan, kupon arazileri yandaşlarına peşkeş çeken, Mustafa Kemal Atatürk’ün kılıç hakkıyla aldığı toprakları, Katar Emiri'nin annesine tarla olarak satıp, sonra bakanlık kararıyla ticari arsaya çevirerek milyonlarca dolar kazandırmaya kalkan sonra da utanmadan 'İstanbul’a ihanet ettik' diyenlerdedir.  Daha henüz bir ay önce Ayasofya’nın Atatürk tarafından camiikebir olarak tescil edilmesine rağmen gerçekleri örtbas etmeye çalışarak Atamızı ihanetle suçlayan partinizin genel başkanı değil miydi? Atatürk’e ve onun emanetlerine dil uzatarak ‘10 Kasım Atatürk’ü anma gününde Ata’ya saygı diye ayakta dikilmeye gerek yok’ diyen sizin genel başkanınız değil miydi? ‘Beraber yürüdük biz bu yollarda’ diyerek FETÖ ile aynı yolu yıllarca yürüyerek Cumhuriyetin sarsılmaz değerlerini yıpratmaya çalışanlar sizin içinizde değil miydi? Atatürk’ün mirasını ve emanetini yok etmeye çalışıp silüeti üzerinden siyasi malzeme oluşturmaya çalışmak samimiyetsiz olduğunuzu apaçık göstermektedir” diye konuştu.

BİZİM TEK GAYEMİZ ATATÜRK ÜLKÜSÜNÜ YAŞATMAK
Gruşçu, “Atatürk hepimizin, ulusal ve kişisel tüm değerlerimizin simgesidir. Ona karşı söz edenlerin ulusal yapımızdan kişisel varlığımıza kadar saldırgan oldukları tartışılmaz. İnsan olan, insanlık gereklerini ve değerlerini bilenler ona duyulan minnet ve şükranla yurtseverlik ve yurttaşlık nitelikleri taşırlar. Atamıza sahip çıkacaksanız önce samimiyetinizi gösterin. Atatürk'ümüzün değerini bilmeyen, gazete haberlerindeki taşkınlık ve çirkinlikleriyle kınanan saldırganlar, büstlerine ve resimlerine yönelen sapkınlar, kötü söz sahipleri, bilinçsiz aymazlara hukukun gereklerini yerine getiriniz ki samimi olduğunuzu milletimiz görsün. Biz Mustafa Kemal’in ülküsüne gönülden bağlı olan CHP’liler olarak onun şu sözlerinden feyz alıyoruz: ‘İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik geçici Mustafa Kemal… İkinci Mustafa Kemal, onu ‘ben’ kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni yaşam ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim girişimlerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!”  Bizim tek gayemiz, bu ülküyü yaşatmaktır. Gündelik konularla gündemi meşgul etmek yerine Atatürk’ün ülküsünü yaşatmak için çalışıyoruz. AKP’ye de bunu tavsiye ediyoruz” açıklamasında bulundu.