Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Cumhuriyet Halk Partisi Gaziemir Meclis Üyesi ve Gaziemir Belediyesi Sarnıç'tan Sorumlu Başkan Yardımcısı İzel Zenginobuz Derinsu, Sarnıç'ta yaşanan tapu sorunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 2 ayda metrekare fiyatlarında yüzde 300'lük bir artış olduğunu kaydeden Derinsu, "2 ay önce 882 liradan bir evrak gelmiş vatandaşımıza. Onun yan parsellerine ise 2 bin 736'dan 2 bin 800 liraya ulaşan rakamlar geldi. Mahmut Atilla Kaya bu enflasyonu açıklasın biz başka bir şey söylemeyeceğiz, bize bu 800 lira ile 2 bin 800 lira arasındaki enflasyonu açıklasın" dedi.

"O ZAMAN 2 AYLIK ENFLASYON YÜZDE 300"
Bölgedeki vatandaşın isyan ettiğini anlatan Derinsu, "Vatandaşın bu rakamları ödemesi mümkün değil. Geçen sene 20 Aralık 2021 tarihinde bir düğün salonunda yapmış oldukları toplantıda hatta Binali Yıldırım'ı da telefonla arayarak toplantıya dahil etmişlerdi. Orada vatandaşa '700 ila bin lira arasında biz bu arsaları size satacağız' dediler. O rakamlara vatandaş, 'Mümkün değil, alamayız, işçiyiz, emekli maaşıyla geçinen insanlarız, biz bu paraları ödeyemeyiz' diye isyan etti. 5 yıl vade var, o vadenin 10 yıla çıkartılmasını istedi vatandaş, bu yöndeki talepleri de gerçekleştirmediler. Bu toplantının üzerinden 4 ay geçti, bu süreçte yaklaşık 150 - 200 kişiye tebligat yapıldı diye biliyoruz, tam sayıyı bilemiyoruz bunun tespiti noktasına gitmedik. Şubat ayının 20'lerinde 880 liradan evrak geliyor, 25 Nisan günü yaklaşık 50 kişiye tebligat çıkartılıyor ve bu tebligatlarda da 2 bin 500 liranın altında doğru düzgün tebligat yok. Bu nasıl bir enflasyon. Eğer enflasyon farkı olduğunu dile getiriyorlarsa bu ülkede 2 aylık enflasyon yüzde 300'lere 400'lere dayanmış durumda. Bunun da tek müsebbibi iktidardır, hükümettir. Bu ülkeye yaşattığı ekonomik kriz açıkça ortada" diye konuştu. 

"2B ARAZİLERİ 250-300 TL SATILDI"
Aynı zamanda hukukçu olan İzel Zenginobuz Derinsu, "Hukuki olarak yapabilecek bir şey var mı" sorusunu da yanıtlayarak, "Hukuki olarak yapılabilecek tek şey irade, bu sorunu çözmek isterlerse, küçücük bir yasal değişiklikle, imzayla çözebilirler. Maalesef siyasi iktidar bu sorunu kangrene dönüştürmek için mücadele veriyor, yoksa 1 gecede yapılan değişiklikleri hepimiz biliyoruz. 5'li çetelerinin silinen vergi borçlarını da hepimiz çok iyi biliyoruz. 5 tane inşaat şirketine yaptıkları kıyağı Sarnıçlıların hakkı olduğu halde vermiyorlar. Vatandaşların hukuken yapılabilecekleri bir şey yok çünkü mevcut yasalar üzerinde bir o yasaya bir bu yasaya tabi tutuyorlar. 5 farklı yasa var uygulanabilecek buradaki tapu sorununun çözümü için. Hangi yasayı uygularsanız uygulayın, sonucu aynı yere getiriyorlar. Biz 1 sene önce halkın talebiyle bu mücadeleyi başlattığımızda, metrekare birim fiyatı olarak bin 500 - 2 bin TL arası rakamlar gönderilmişti evlere. Bunun için ayaklanmıştık, dilekçeler verildi, tepki gösterildi ve rakam 700-800 liraya düştü. Biz, 'Bu makul bunları alın, bundan sonrasında başarı elde edemeyiz' dedik. Haziran ayında biz bu mücadeleyi başlatmıştık, Ağustos ayında 2B arazileri 250 - 300 liraya satıldı. Sonra hazine arazilerinin satışını durdurdular. Şu anda 2B'deki arazileri satmıyorlar. İnsanlar Haziran ayında bu mücadeleye başlarken 2B arazilerindeki fiyatları hedefleyerek başlamıştı. Biz bunu bile makul gördük, 'Size buraları bedavaya veremezler, illa bir kanuna tabi olacaksınız, gücü olan alsın' dedik fakat bugün biz insanları bu noktada teşvik etmeye çalışırken, işbirliği gibi aslında yaptığımız, biz siyaset de yapabilirdik; '2B'leri 250 - 300'e satıyorsunuz, aynısını burada da uygulayın' diyebilirdik, ama makul olduğunu anlatmaya çalıştık ancak şu an 2 bin 700 TL'yi nasıl izah edeceğiz vatandaşa" dedi. 

"CEVAHİR HOLDİNG DAVALARDAN FERAGAT ETTİ"
İzel Zenginobuz Derinsu, "Cevahir Holding iddialarından ve davasından feragat etmiş durumda, davasını zaten geri çekti. Sadece harçla ilgili bir uyuşmazlık var devletle Cevahir Holding arasında, o yüzden dosya uzamakta. Gitsinler bir dosyayı incelesinler, Cevahir Holding'in uzatması şu anda söz konusu değil. Yaklaşık 1 buçuk sene önce feragat edildi dosyalardan" diye konuştu.