Karabağlar Belediyesi'nde pek çok hizmette bulunan ve son olarak Karabağlar Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten CHP'li Ceyhan Kayhan, görevinden istifa ederek Konak İlçe Başkanlığı'na aday adaylığı dosyasını Başkan Gruşçu'ya teslim etti. CHP'li Kayhan başvuru sonrası şunları söyledi:

Ülkemizin yıllardır içinde bulunduğu her türlü hukuksuz, anti-demokratik uygulamaların ortadan kaldırılması için CHP Gençlik Kolları Başkanlığı’ndan İl Başkan Yardımcılığı’na uzanan siyasi hayatımda ve topluma hizmet etmek için yıllardır görev aldığım yerel yönetimlerde edindiğim tecrübe ve bilgimle Konak Belediye Başkanlığı’na adayım. Yol arkadaşlarımla birlikte adaylık dosyamı Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanlığı'na teslim ettim. Günümüz dünyasında toplumlar, "yeni dünya düzeni" nin yarattığı yoksulluk, güvencesizlik ve umutsuzluğun kuşatması altında.Artık dünya savaşları yerine bölgesel savaşların gerçekleştiği ve bunun yol açtığı büyük göçlerin sonucunda çocukların, kadınların büyük acılar yaşadığı bir dünyadayız. Evrensellik yerine dayatılan küresellik, doğamızı, tarihimizi, kentlerimizi kısacası tüm yerel dünyamızı ele geçirip sömürüyü, yoksulluğu ve yoksunluğu dayatmaktadır. Oysa insanlarımızın tek beklentisi; mutlu, huzurlu ve güven içinde yaşadığı, tarihine, yaşam tarzına ve kültürüne sahip çıkan bir yerel yönetimdir.

• Soran, sorgulayan, ilkelerinden ödün vermeyen, tutarlı,
 • Otoriter başkanlık anlayışından uzak duran,
•  Çoğulcu anlayışı savunan ve gerçekleştiren,
• Cinsiyetçi olmayan, özgürlüğü ve eşitliği savunan,
•  Gönüllülüğün ve dostluğun dilini var eden,
• Çok-kültürlülüğün kazandırdıklarını sahiplenen,
• Yeni dünya düzeninin yarattığı yabancılaşmaya kapılmayan,
• Popüler kültürden uzak duran, gerçekçi,
• Tüm canlıların haklarını gözeten ve böylece toplumsal dayanışmayı arttıran,
• Birlikte yaşamı güzelleştiren, insanlarımızın her gün daha da mutlu olduğu güçlü bir yerel yönetimi hedefliyoruz.
GÜÇLÜYÜZ, ÖRGÜTLÜYÜZ!

"Bu nedenle; Tarihin, turizmin, kültürün, özgürlüğün, dayanışmanın ve ticaretin merkezi Konak... Bugünlerde AKP iktidarının hedefinde olan Gezi direnişini selamlıyorum. Biz Gezi’deki cesaretin sesini, eleştirisini ve uyarılarını duyduk, kendimizin bildik! Güçlüyüz, örgütlüyüz... Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün yoldaşlarıyız ve iktidarı istiyoruz. Ülkemizin yıllardır içinde bulunduğu her türlü hukuksuz, anti-demokratik uygulamaların ortadan kaldırılması için CHP Gençlik Kolları Başkanlığı’ndan İl Başkan Yardımcılığı’na uzanan siyasi hayatımda ve topluma hizmet etmek için yıllardır görev aldığım yerel yönetimlerde edindiğim tecrübe ve bilgimle Konak Belediye Başkanlığı’na adayım"