GÜNDEME BAKIŞ – Balçova’daki toplantıda CHP’li başkanlar tek tek söz aldı. Yaptıklarını sıraladı ardından da Büyükşehir’den istedikleri üç projeyi dile getirdi.

ARDA’DAN ÇOK SERT ÇIKIŞ
Sıra Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’ya geldiğinde ise hiç beklenmedik bir tepki geldi. Arda, “Maalesef Büyükşehir tarafından Gaziemir’de engelleniyoruz. Büyükşehir Gaziemir’i cezalandırıyor. Yollar yapılmıyor, kavşaklar düzenlenmiyor. Kentsel dönüşümle ilgili protokol yapılıyor bizim haberimiz yok! Haberlerde görüyoruz. Bundan sonra bu durumun düzeleceğini, daha iyiye gideceğini sanmıyorum” çıkışında bulunduğu bildirildi. 

TEESSÜF EDİYORUM
Başkan Soyer ise Arda’ya yanıt vererek, “Ben hepinizi seviyorum. Hepinizle birlikte çalışıyorum. Hiçbirinize duygusal bir tepki vermem. Bir kenti cezalandırmak, projeleri engellemek ne demek? Ben bunları kabul etmiyorum. Benim size karşı olmam için hiç bir neden yok! Herkese yardımcı olmaya çalışıyorum, bunu da hepiniz ayrı ayrı biliyornusuz. Sözlerinizden dolayı size teessüf ediyorum ve bunu reddediyorum” dediği öğrenildi.