Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm alanı olarak kabul edilen Karabağlar İlçesi, dönüşüm kapsamına giren mahalle sakinleri hak arayışını sürdürüyor. 

Pazar günü yapılan Hak-Der İzmir Mahalleler Birliği ve Karabağlar Mahalleler Birliği’nin birlikte düzenlediği, kentsel dönüşüm alanında çalışan sivil toplum kuruluşları ve muhtarların katılımıyla toplantı gerçekleşti.

Toplantının amacı dava süreçleri hakkında bilgilendirme sağlamak ve itirazlar hakkında örgütlü mücadeleye çağrıda bulunmak olurken, parsel çalışmalarının yer alacağı, mahalle mahalle konunun inceleneceği kapsamlı toplantı 13 Ocak Pazar Günü Türkan Şoray Etkinlik Salonunda gerçekleşeceğini duyurmak oldu.



NOTER ONAYLI SÖZÜM SÖZ
CHP Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Şakir Başak, toplantıdaki konuşmasında: “Halkın içerisinde böyle bir örgütlenmeyi başardıkları için sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum. CHP aday adayı olarak, mevcut olan tüm siyasi hareketlerin tabanda ortak paydada buluşabileceği anlayışını savunan, çözüme gitmek için mücadele eden biriyim.” dedi. Türkiye ve dünyadaki örnekleri şehir plancısı uzmanlarla incelediklerini ifade eden Başak:” Verdiğim sözler sadece bir vaat değil, ben siyaseti kazanma hırsıyla yalan söyleyenler gibi yapan biri değilim. Yirmi yılı aşkın sürede bunu kanıtladım ve halkın sorunlarına çözüm aramak için ömrü tüketen biri olarak kentsel dönüşüm mağdurlarına sözlerimin arkasında duracağımı göstermek için noter onaylı taahhütname imzalayacağım.” Diyerek büyük takdir topladı.



ELİMİZİ DEĞİL GÖVDEMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMALIYIZ
Konuşmasına devam eden Başak: “Mücadele ediyoruz, evet. Ancak artık elimizi değil gövdemizi taşın altına koymamız gerektiğini düşünüyorum. Karabağlardaki mülkiyet sorunlarını uzman arkadaşlarımıza danışarak, bu konuda sayısız toplantı yaparak aldığımız kararlar var.
Bana yetki verilirse, belediye başkanı olursam net olarak söylüyorum ki birinci önem derecesinde tahsis sorunlarını çözüme kavuşturacağım. Belediyemizde başkana bağlı, sahadaki sizlerle çalışacak, alanda danışmanlık yapacak, belediye ile birlikte yerinde tespitle olayları çözecek bir müdürlük kuracağım. Bu müdürlüğün bir bütçesi olacak ve şeffaf olarak denetlenebilecek.
Çözüm odaklı bürokratla, hukuk desteği sağlayacağımız avukatlarla bu işi birlikte tamamına erdireceğiz. “ ifadelerini kullandı.

HAK ARAYANLARLA RANT ARAYANLARIN MÜCADELESİ
CHP’li Başak: “Ben halkın içinden biri olarak, sizleri temsil ederek sesinizi duyuyorum. Başkalarının duyması için de çözüme öncülük edeceğime söz veriyorum. Bu mücadele hak arayanlarla rant arayanların mücadelesi, hak arayanların her daim yanında olacağıma söz veriyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.