Arslan, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, muhtarlık kurumunun daha da güçlenmesi, var olan sorunların çözülmesi için büyük çaba harcanıldığını ifade ettiği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, muhtarlık bütçesi oluşturulması, muhtarların iş yüklerinin azaltılması için yardımcı personel sağlanması yönündeki görüşlerine de yer verdiği mektubunda şunları söyledi:

HER EVE GİRİYOR, HER YÜREĞE DOKUNUYORLAR
“Vatandaş ile devlet arasındaki en güçlü köprü, demokrasimizin en temel taşı, demokratik seçimlerin en saf hali, vatandaşlarımızın çaldığı ilk devlet kapısı sizlersiniz. Siz kıymetli muhtarlarımız sayesinde kamu hizmetlerinin daha etkin, verimli ve eşgüdüm içerisinde yürütülmesi mümkün olmaktadır. Muhtarlık kurumu, 1864 yılından bu yana en temel yerel yönetim birimimiz olarak ülkemize hizmet etmektedir. Mahallelerimizdeki yaşam kalitesini arttırmak adına kamu-belediye ve mahalle sakinleri arasında yürütmüş olduğunuz göreviniz, toplumsal huzur ve vatandaşlarımızın hizmete en hızlı şekilde ulaşabilmesi açısından büyük bir önem taşımaktadır. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün muhtarlık kurumumuzu ve muhtarlarımızı ‘Demokrasimizin temel taşı’ olarak nitelendirmiştir. Ulu Önderimizin de ifade ettiği gibi sizler demokrasinin ilk halkası ve yüz akısınız. Çünkü hiçbir partiye ait olmaksızın, hiçbir parti rozeti taşımadan sadece isminiz ile seçime girdiniz, kazandınız ve hiçbir ayrım gözetmeksizin her eve giriyor, her insanımızın yüreğine dokunuyorsunuz.”

MÜCADELENİZ, PARTİ POLİTİKAMIZDIR
“Geçim sıkıntısı çeken her evde, mutfağında tenceresi kaynamayan her mutfakta, okula gidecek forması olmayan her çocuğun üzerinde; faturasını ödeyemeyen her babanın, ilacını alamayan her yaşlımızın omzunda sizin elinizin olduğunu bilmenin rahatlığıyla, sizleri muhtarlarımızı şükran ve dostluk duygularıyla selamlıyor, zorlu koşullarda görev yapan siz muhtarlarımızın yanınızda olduğumuzu, mücadelenize omuz verdiğimizi belirtmek isterim.” 

KILIÇDAROĞLU’NUN MUHTAR HASSASİYETİ…
“Cumhuriyet Halk Partisi Grubu ve milletvekilleri olarak, muhtarlık kurumunun daha da güçlenmesi, var olan sorunların çözülmesi için büyük çaba harcamaktayız. Sizlerin görevlerinizi ifa ederken çok daha iyi şartlarda ve imkânlarda çalışmanızı sağlamak bizim boynumuzun borcudur. ‘Köy ve mahallemizde kaliteli ve demokratik bir yaşam, muhtarların ellerinde filizlenecektir.’ diyen Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu değişik illerde muhtarlarımızla sık sık bir araya gelerek, hem muhtarlarımızın sorunlarını dinlemekte hem de görüş ve önerilerini almaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığımız tarafından ‘Muhtarlık Sistemi ve Muhtarlarımız’ konusunda çalışmalar yürütülmektedir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun muhtarlık müessesesine verdiği önemi de hatırlatarak, yaşadığınız her sıkıntıda, zorlandığınız her meselede yanınızda bizlerin olduğunu, bir telefon uzağınızda oluğumuzu hatırlatmak isterim.”

MUHTARLARA BÜTÇE VE YARDIMCI PERSONEL 
“Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun sık sık dile getirdiği, emlak vergisi gelirlerinden belli bir oranının kesilerek muhtarlıklar için bütçe oluşturulması, muhtarlara yardımcı personel sağlanması, muhtarların iş yükünü hafifleteceği gibi muhtarların daha da etkin hizmet vermelerini sağlayacaktır.”

MUHTARLARIN MECLİS’TEKİ SESİ CHP…
“CHP Milletvekilleri olarak; 27. Yasama döneminde Eylül 2021 tarihi itibariyle muhtarlarımızın sorunlarının çözümü, özlük haklarının iyileştirilmesi, artan iş yüklerinin rahatlatacak önlemlerin alınmasına ilişkin 25 Soru Önergesi, muhtarların sorunların tespit edilerek çözümü konusunda alınacak tedbirlerin belirlenmesi amacıyla TBMM’de bir komisyon kurulması için 3 adet Araştırma Önergesi verilmiştir. Ayrıca aynı dönemde yine CHP milletvekilleri tarafından muhtarların özlük haklarının iyileştirilmesi, muhtarlar gününde muhtarlara bir ödenek tutarında ikramiye verilmesi, muhtarların aylık ödeneklerinin hesaplanmasına yönelik katsayının yükseltilmesi, muhtarlıkların elektrik, su, internet, doğalgaz ve telefon giderlerinin bağlı oldukları belediyelerce karşılanması (bu bedeller pek çok belediyelerimiz tarafından karşılanmaktadır), görev süreleri içinde muhtarlara yeşil pasaport verilmesi, muhtarların şehir içi toplu taşımdan ücretsiz yararlanması gibi konuları da kapsayan 54 kanun teklifi TBMM Başkanlığına verilmiştir. Vatandaşımızın sorunlarının çözümünde, demokrasimizin gelişmesinde önemli bir görev üstlenen siz muhtarlarımızla birlikte çalışmak, bizler için büyük önem taşımaktadır. Yeni yasama yılında hem iletişim bilgilerimizi tekrar paylaşmak hem de sizlerle ilgili vermiş olduğum soru önergesini bilgilerinize sunmak isterim.”