GÜNDEME BAKIŞ- Genel Kurul’da İzmir Elektrik Fabrikası’nın fotoğrafını göstererek konuşan Arslan’a, AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan’ın sık sık sataştığı görüldü. Bunun üzerine Ednan Arslan’ın “Bura neresi Alpay? Burası İzmir’deki Elektrik Fabrikası. Alpay, yeri bilmiyorsun, konuşuyorsun” şeklindeki yanıtı CHP sıralarından büyük alkış aldı.

BİRİNE SÖZ MÜ VERDİNIZ?

CHP'li Arslan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Tarihi Elektrik Fabrikasını müze olarak gelecek kuşaklara aktaracağını ifade etti. Arslan, hükümete de yüklenerek, "Neden onaylamıyorsunuz bu ihaleyi? Bu arazinin üzerinden helikopterlerle mi gezdiniz, birine söz mü verdiniz bu arazi için? İzmir Büyükşehir Belediyesi bu araziyi ve binayı kente kazandırmak istiyor, müze yapmak istiyor. O yüzden bu ihalenin derhâl onaylanması gerekiyor." ifadelerini kullandı. Arslan, konuyla ilgili:

NEDEN ONAYLA MUYORSUNUZ?

"İzmir’deki Tarihî Elektrik Fabrikası 1924 yılında faaliyete geçmiş, altmış bir yıl İzmir’e kesintisiz hizmet etmiş. Bugün ise faaliyeti sona ermiş olan bir kent binasıdır. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Nisan ayında bu bina ve arazisi ihaleye çıkarıldı, İzmir Büyükşehir Belediyesi de bu ihaleye girdi ve 35 milyon bedelle en yüksek teklifi verdi ama bir türlü bu ihale onaylanmadı. Neden onaylamıyorsunuz bu ihaleyi? Bu arazinin üzerinden helikopterlerle mi gezdiniz, birine söz mü verdiniz bu arazi için? İzmir Büyükşehir Belediyesi bu araziyi ve binayı kente kazandırmak istiyor, müze yapmak istiyor. O yüzden bu ihalenin derhâl onaylanması gerekiyor.

Özelleştirme İdaresi ne diyor: “Siz bu ihaleye giremezsiniz. Neden giremezsiniz? Bu ihaleye sadece özel şirketler katılabilir, kamu şirketleri katılamaz, o yüzden en büyük teklifi vermiş olsanız da burayı size vermem diyor. Ama İzmir ve İzmir halkı şunu çok iyi biliyor ki kent binası olan bu alanı yandaşa peşkeş çektirmeyeceğiz! " dedi.