CHP'nin Bayraklı Belediye Başkan aday adayı Barış Erel, ilçeye dair birçok hayalinin ve projesinin olduğunu söyledi. Bayraklı'nın öncelikli sorunlarının başında kentsel dönüşüm geldiğini vurgulayan Erel, bu konuda projelerinin bulunduğuna değindi. Yerinde ve uzlaşarak yapılacak olan kentsel dönüşümde başarı elde edileceğini kaydeden Erel, ilçedeki bir diğer sorunun ise istihdama yönelik olduğunu kaydetti. Erel, "Türkiye genelinde olduğu gibi Bayraklı'da da istihdam sorunu var. Belediyeler tek başına bu sorunu çözemez ama sorunu çözmek için formüller üretebilir. Örneğin kooperatifleşme sadece tarımda olmamalı. Tekstilde de, iş atölyelerinde de olabilir. Bu kooperatiflerde üretilenler satışa sunulabilir" diye konuştu. Seçim çalışmaları esnasında birçok kişinin kendisine destek verdiğini söyleyen Erel, "Genel seçimlerde yapılan ittifaklar, başarı getirebilir. Ancak bu formül, yerel seçimlerde istenilen sonucu elde etmek için yeterli değil. Yerel seçimlerde aday gösterilenler, başarı veya başarısızlığı getirir. Daha önce farklı siyasi partilere oy verenler, benim aday adayı olduğumu  duyunca, sevindiler. Bana karşı ciddi bir teveccüh var" diye konuştu.

'EMANETE EN İYİ ŞEKİLDE SAHİP ÇIKACAĞIM'
Bayraklı'dan belediye başkan adayı gösterilmesi ve seçimleri kazanması halinde, görevi süresince şeffaf bir belediye başkanlığı yapacağını, Bayralı'da üretime katkı sunacağını ve bunun da adil şekilde paylaştırılacağını söyleyen Barış Erel, "İlçeye eşit oranda hizmet sunacağız. Adil ve adaletli bir yönetim anlayışı ile belediyeyi yöneteceğiz. Seçmen Bayraklı'nın anahtarını bana teslim ederse, ben de  görev süresince bu emanete en iyi şekilde sahip çıkacağım. Bayraklı'yı kalkındırarak, en güzel noktalara gelmesini sağlarım" diye konuştu. 31 Mart seçimlerinde CHP'nin artık önemli bir dönüm noktasında bulunduğunu kaydeden Erel, şunları söyledi:
"Siyaset adamı kişisel servet kazanmaya bakmayacak. Siyaset adamı toplumda insanların sevgisini ve servetini kazanmak için uğraşacak. CHP tüm kademedeki adaylarıyla bu yerel seçimde siyasetçinin zengin olma anlayışını, servet kazanma anlayışını artık tarihin çöplüğüne atacak."