Halil İbrahim GÜLER - GÜNDEME BAKIŞ CHP Konak’ta kongre tartışması tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz hafta yapılan ilçe danışma kurulu toplantısında CHP Konak eski İlçe Başkanı Aytekin Tunus, partinin bir an önce olağanüstü ilçe kongreye gitmesi gerektiğini söyledi. Gündeme Bakış’a konuşan Tunus, sözlerinin arkasında olduğunu söyledi. Tunus, “Aklı selim bütün arkadaşlarım benim gibi düşünüyor. Tablo çok net. Bu makam çok değerli. Örgütün iradesini ortaya koymak çok önemli. Şakir Bey (Başak), “İstifam planlıydı. Ben olmasaydım arkadaşlarım seçilemezdi” diye açıklama yaptı. ‘Ben planladım’ demek doğru değil. Benim bildiğim bir hareket yok. Eleştiri noktasında kalacağını tahmin etmiyorum. Örgüt ne isterse o olur. Benim tek başıma vereceğim bir karar değil. Eğer genel bir hareket haline dönüşürse bir imzamız var, onu veririz. Şuan bu konu tartışıyor. Ben olağanüstü kongreye gidilebileceğini tahmin ediyorum” dedi.  

'KONGREYE GEREK YOK!'
CHP Konak eski İlçe Başkanı Uğuru Yelekli ise, olağanüstü kongreye gidilmemesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi: “Şakir Başak’ın ilk seçildiği kongrede muhaliftim. Ona oy vermedim. Kendi adayımızın seçilmesi için mücadele ettik. İlerleyen süreçte kendisinden beklenenin üzerinde performansla bir farkındalık yarattı Şakir Bey. Sokakta oldu. Partiyi gündemde tuttu. Gençleri kucakladı. Gece yarıları sokakta oldu. Bu durum beni partim adına mutlu etti. Ona muhalefet eden biri olarak ondan sonraki kongrede ona destek oldum. Bana göre, ‘İstifam planlaydı’ demeseydi daha iyi olurdu. Ama bu ilk defa olan bir şey değil. Tüzük gereği yönetim içerisinden bir aday çıkar ve oylamayla olur. Bu tüzük gereği yapılan bir şey. İl başkanlığında da bu oldu. Seçimlere az bir süre kalmışken, hedefe kilitlenmişken, böyle bir gündem yaratmak doğru değil. Buna ne genel merkez ne parti kamuoyu arzu eder. Böyle bir gündemi tartışılması doğru değil. Hedefleri olan siyasetçi her zaman makbuldür. Partisini bir yerlere taşımak için mücadelesi veriyorsa bu desteklenmeli. Tarihinden ilk defa bir ilçe başkanı genel başkan yardımcısının yardımcı oldu. Yaptığı çalışmalarını semeresi olarak görülebilir”

'ÖRGÜT BU KADROYU SEÇTİ'
CHP Konak eski İlçe Başkanı Sinan Karamustafoğlu da kongreye gerek olmadığını söyledi. Karamustafaoğlu, “Aytekin Tunus şunu ifade ediyor, ‘Kongrede seçiliyorsun, 2 ay sonra istifa ediyorsun. Sonra bu planlıydı diyorsun. Bununla ilgili yazılı bir kural yok ama siyasi temayüllere görne yanlış’ Kendisi etik değerler anlamında bir değerlendirme yapıyor. Örgüt bu kadroyu seçmiş. Bu kadro görev yapıyor. Genç insanlar da ‘bu göreve sürdüreceğiz’ diyor. Buna saygı duymak gerekiyor. Burada bir uzlaşma arayışına katkı koymamız gerekiyor. Türkiye sıkıntılı bir sürece girdi. Bir seçim atmosferinde…Şuanda partimizde iki genç insan görev yapıyor. Biri il Başkanı Deniz Yücel, ikincisi Konak İlçe Başkanı Osman Çağrı Gruşçu. Genç insanların önünün açmak gerekiyor. Elbette yanlışları, eksik işleri olacak. Kimse bu işleri işleri yapmadan tecrübe kazanamaz. Bizim destek vermemiz gerekiyor. Çatışma ortamından ziyade başarılı olacaklarına inanıyorlarsa sonuna kadar desteklemek lazım. Biz bunlara katkı koymalıyız. Örgüt isterse kongre yapar ama bunu zorlamaya gerek yok” dedi.

'ZATEN KAYYUM ATANACAK'
CHP Konak eski İlçe Başkanı Ali Yılmaz ise, “Ben bu kongerinin usullere uygun yapılmadığını hep söyledim. Kayyum atanacak diye düşünüyorum. Ben şuan ki tartışmayı gereksiz buluyorum. Asıl sorun kongrenin usulüne uygun yapılmamasıdır. Oldu bitti şeklinde yapılmasıdır. Önümüzdeki ay davamız var. Yönetimi ben meşru kabul etmiyorum. Gerekçemiz, divanın diğer adayın listesini seçime sokmaması. Ayrıca gündeme de uyulmadı” dedi.

'GEREK YOK'
CHP Konak İlçe Başkanlığı yapan, Karabağlar eski Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm de ilçede bir sıkıntı olduğunu görmediğini söyledi. Kürüm, “Arkadaşlar kendi içlerinden bir ismi seçmişler. Bundan bir sıkıntı görmedim. Şakir Başak planlı bir şekilde istifa etmiş olabilir. Adaylık zamanlarında da böyle şeyler oluyor. Şuanda kongreye gerek yok. Konak’ta bir sıkıntı görmüyorum” dedi.