Konak İlçe Başkanlığı’nın gerçekleştirmiş olduğu ‘7 Bölge 7 İlçe Kardeşçe Projesi’nden esinlenerek oluşturulan proje, Türkiye’nin 7 bölgesinde kitaba ihtiyacı olan 7 köy okulunda kütüphane kurmayı hedefliyor. Kütüphane kurulacak okullar, Cumhuriyet Halk Partisi’nin oy oranın düşük olduğu şehirler baz alınarak, oradaki gençlik örgütlerinin önerileriyle ihtiyaç sahibi köy okulları tespit edilip, seçilecek.

ÖĞRENCİ HARÇLIKLARIYLA KÜTÜPHANE KURDULAR
Menderes’te kurulan kütüphanedeki kitaplar Konak Gençlik Örgütü’ndeki öğrencilerin harçlıklarından arttırdıklarıyla satın alınarak; kitaplığın montajından, kitapların götürülüp köy okulunda kurulan kütüphaneye yerleştirilmesine kadar her aşamada örgütteki gençlerin emeğiyle tamamlandı. Her okula çocuk sayısı kadar kitap bağışlanması amaçlanarak her öğrenciye en az bir kitap düşmesine özen gösterildi.
Projenin amaçlarından biri  Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri okullarda okutulmasını istediği ve yeni mezun öğretmenlerin okumasını zorunlu tuttuğu Beyaz Zambaklar Ülkesi Kitabı’nda anlatıldığı gibi; Finlandiya’nın, başka ülkelerin istilası altındayken bağımsızlığını kazanarak her alanda yaptıkları devrimlerle toplumsal kalkınma hikayesini ve Finlandiya eğitim sisteminin değiştirilerek modernleşmesinin başarısı anlatılarak örnek olmasıdır.

“EN BÜYÜK MOTİVASYONUMUZ BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK VE ÖĞRETMEN İNCE”
CHP Konak Gençlik Örgütü Başkanı Orçun Altanhan, “Toplumun ilerlemesindeki kilit taşın eğitim olduğunu, eğitimin ülkenin ilerlemesine yön vereceğini bildiğimiz için karanlığa bir nebze olsun ışık tutmak isteyerek bu projeye başladık. Mustafa Kemal Atatürk’ün istediği eğitim modelinin bilime dayalı olması, bizlere muasır medeniyetleri geçmeyi hedef koyması en büyük motivasyonumuz. Gençliğe Hitabe’den aldığımız yol haritası ile geleceğin kardelenlerine ve eğitime katkı koymayı misyon edindik. Ülkemizdeki düşük kitap okuma oranlarını geliştirmek, çocukların kitap okuyarak, sorgulama yeteneklerinin gelişimine destek olmak en büyük amacımızdır. Her bir çocuk, Mustafa Kemal’in ‘Nutuk’ eserini okumalıdır. Öğretmenlik yapmış Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce’nin de en çok önem verdiği konulardan biri olan eğitim yolunda bir tuğla koyabilme amacıyla, ‘7 Bölge 7 Kütüphane’ projemizin ilk ayağını İzmir’imizin Menderes İlçesinde bugün gerçekleştirdik. İkinci durağımız, Marmara Bölgesi’ne istinaden, Bursa şehrine bağlı, ihtiyacı olan bir köy okulumuz olacak” dedi.

Başkan Altanhan, “Destek olmak isteyen duyarlı vatandaşlarımız bize sosyal medya hesaplarımızdan ya da Konak İlçe Başkanlığımızdan ulaşabilirler” ifadelerini kullandı.

HANGİ ŞEHİRLERDE KÜTÜPHANE KURULACAK?
Ege Bölgesi’nde, İzmir’in Menderes ilçesinde ilk kurulan kütüphanenin ardından, sırasıyla, Marmara Bölgesi’nde Bursa, Karadeniz’de Artvin, İç Anadolu’da Sivas, Akdeniz’de Kahraman Maraş, Güneydoğu Anadolu’da, Diyarbakır, Doğu’da ise Van’da kütüphane kurulması amaçlanıyor.

Altanhan, “Doğu bölgemizdeki köyümüz hariç hepsinde oy oranımızın düşük olduğu yerleri tercih ettik. Van’daki köyümüze daha önce bir kamyon kıyafet, ayakkabı ve kırtasiye ürünleri göndermiştik. İletişim kurduğumuz arkadaşlarımızla bağı korumaya devam ediyoruz ve asla yalnız bırakmıyoruz. Onlardan bize gelen talep doğrultusunda elimizden gelen tüm gayreti göstererek ihtiyacı olan köy okullarına destekte bulunarak, kütüphane kuruyoruz” dedi.