Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Ayten Gülsever, Tire'de Küçük Menderes örgütüyle bir araya geldi. Tire İlçe Başkanı Nejat Bozkurt'un daveti üzerine yoplantıya Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis, Kiraz İlçe Başkanı Yücel Çetinkaya ve bölgenin CHP'li meclis üyeleri katıldı. Toplantının ardından önemli açıklamalarda bulunan Gülsever, Küçük Menderes'ten seçim startı verildiğini kaydederek, "Küçük Menderes'in birlik, beraberlik, dayanışmasını güçlendirmek için yapılan bir toplantıydı. Tire İlçe Başkanımız Nejat Bozkurt'un daveti üzerine toplantıya katıldık. Bundan sonra bölgedeki ilçelerimizde sırayla her ay yapılacak toplantılarımız. Bütün etkinlikler ortaklaşa yapılacak. Artık seçim startı verildi. Buna yönelik yapılacak çalışmaları ele aldık toplantımızda. Küçük Menderes Bölgesindeki ilçelerimizin sorunları zaten ortak, bu sorunlara yönelik çözümleri ele aldık" diye konuştu. 

"SORUNLAR İÇİN ORTAK PLATFORMLAR HAZIRLANACAK"
Geçtiğimiz yerel seçimlerde Türe'den belediye başkan aday adayı da olan Gülsever, bölgede Cumhur İttifakı'nda olan belediyeler için özel bir çalışma yürütüleceğini anlatarak, "Kayıp İlçelerimize yönelik özel çalışmalarımız olacak. Haziran ayında Ödemiş'te bir toplantı gerçekleştireceğiz. Bu toplantı Cumaovası dediğimiz yapıda Selçuk, Torbalı ve Kemalpaşa'yı da kapsayacak. Toplantılarımızı büyüterek devam edeceğiz. Buradaki sorunları tek tek ele alacağız. Bizde olmayan belediyelerin alınması, daha fazla temsilci çıkartılması, Küçük Menderes'in kendisine ait temsilci çıkartılması, mecliste temsil edilmesi ve ortak sorunlar için ortak platformlar oluşturulacak. Festivallerinden tutun sorunlarına kadar ortak hareket edilecek, birlik ve beraberlik sağlanacak" açıklamasında bulundu. 

"SEÇİM STARTINI KÜÇÜK MENDERES'TEN VERDİK"
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Her eve girilmesi" yönündeki talimatının da toplantı kapsamında ele alındığını kaydeden Gülsever, "Öbek örgütlenmeleri tamamlanarak, Aile Destek Sigortası projemiz anlatılacak. Sokak çalışmaları ve mahallelerde çalışmalar yapılacak. Bunun dışında sandık görevlilerinin belirlenmesi gerekiyor. Mahalle ve köy temsilcilerinin atanması gerekiyor. Bu çalışmaların hepsini masaya yatırdık. Ben aynı zamanda Doğu'da 5 ilden sorumluyum, oralarda da bu çalışmaları yapıyoruz. Yani biz Türkiye'nin her yerinde bu çalışmaları yapıyoruz. Küçük Menderes'te de seçime start verildi, bu çalışmaların büyük çoğunluğu Küçük Menderes'te bitti, çok az bir kısım kaldı. Küçük Menderes seçime hazır" diye konuştu. 

"TİRE'DE KADIN KOLLARIYLA İLGİLİ SIKINTI YOK"
Ayten Gülsever, Tire'de kadın kolları başkanı atamasının neden yapılamadığı sorusunu ise, "Tire'de kadın kollarıyla ilgili bir sıkıntı yok. İlçe Başkanımız çalışma listesini vermişti, il başkanım değerlendirmesini yapıyordur. Anladığım kadarıyla prosedürde bir eksiklik var, bu eksik de tamamlanacak" sözleriyle yanıtladı.