23 Nisan’da çocukları boyama kitabı ile sevindiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kemalpaşa İlçe Örgütü, bu kez gençleri anlamlı hediyeler ile mutlu edecek. İlçe örgütü, koronavirüs salgını gölgesinde geçecek olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101. yılını coşkuyu artırarak, çeşitli etkinliklerle kutlamaya başladı. İlçe örgütü tarafından kentin giriş- çıkışları ve ana caddeleri günler öncesinden 19 Mayıs kutlama afişleri ile süslenirken Kemalpaşa’da önümüzdeki ilk seçimde oy kullanacak 1450 genç tespit edilerek onlara yönelik önemli bir hediye kiti hazırlandı. 19 Mayıs’ın 101. yılına özel hazırlanan Nutuk ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin yanı sıra bir mektup da gençlere ulaşmış olacak. CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Cemil Balyeli’nin ‘Gelin birlikte mücadele edelim’ çağrısının bulunduğu mektupta gençlerin kendi gelecekleri için CHP saflarında siyasete katılmaları isteniyor.  

ÜLKE GELECEĞİNİ BİRLİKTE KURMAYA DAVET
19 Mayıs 1919’da başlayan kurtuluş mücadelesinin öneminin anlatıldığı mektupta ‘azim ve kararlılık’ vurgusu dikkat çekerken mektup şöyle devam ediyor:  “Uzun zamandır, gençler, başta işsizlik ve eğitime erişim gibi birçok sorunla boğuşmaktadır. İçinde bulunduğumuz Covid-19 pandemisi kaynaklı karantina günlerinde bu sorunlar daha da artmış ve derinleşmiştir.

Sevgili genç arkadaşımız, bizler CHP Kemalpaşa İlçe Başkanlığı olarak, partimizin kurucusu ve önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vatanımızın istikbalini emanet ettiği sizleri, hayatın tüm zorluklarını aşmak için, birlik ve beraberlikle çalışmaya, ülkemizin geleceğini birlikte kurmaya çağırıyoruz. Gençliği, Vatanımızın İstikbalini ve Cumhuriyetimizi ilelebet müdafaa ve muhafaza etmek için, Atamızın Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Devrimcilik, Devletçilik, Milliyetçilik ve Laiklik ilkelerini yaşatmak için Cumhuriyet Halk Partisi saflarına katılmaya davet ediyoruz.

Bu görev 101 yıl önce Atamız tarafından sizlere verilmiştir. 101 yıldır yanan bu mücadele meşalesi, gençliğin, aydınlığına, dinamizmine ve kararlılığına emanettir. Bu emaneti onurla taşıyacak olan gençlik vazifeni unutma! Cumhuriyeti ilelebet muhafaza ve müdafaa edecek olan sensin. 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun!”

İLK KEZ OY KULLANACAK 1450 GENCE GİDECEK
CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Cemil Balyeli, ilçede yaşayan 1450 gencin önümüzdeki seçimde ilk kez oy kullanacağını ve bu gençlerin ilim ve bilimin ışığında, doğru siyasi tercih yapmalarının çok önemli olduğunu belirterek onlara Nutuk ve Gençliğe Hitabe’yi hediye ettiklerini ifade etti. Balyeli ayrıca sokağa çıkma yasağına rağmen tam gününde 19 Mayıs 2020 Salı günü saat 10:30’da Atatürk Anıtı’na temsili bir grup ve sosyal mesafeye uyarak çelenk koyacaklarını söyledi. Aynı günün akşamı saat 21.00’da ise CHP Kemalpaşa Gençlik Kolları Başkanı Ozan Yalçın’ın moderatörlüğünde chpkemalpasa facebook ve chpkemalpasagenclik instagram canlı yayınında CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in gençlerin sorularını yanıtlayacağı bilgisini paylaştı.