Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – CHP’nin en güçlü olduğu ilçelerin başında olduğu Karşıyaka’da delege seçimleri sancısı sürüyor. CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ın, Alaybey ve Bahariye Mahallesi’ndeki seçimlerin ardından, “Can güvenliğimiz yok” açıklamasıyla alevlenen tartışma, ilçe yönetiminin delege seçim takvimini ertelemesiyle son bulmuştu.

BAHARİYE’DE BÜYÜK KAVGA
9 Kasım’da yapılan Bahariye Mahallesi’ndeki seçimde CHP Karşıyaka İlçe Yöneticisi Sedat Koçak’ın bazı partililerle kavga ettiği cep telefonu kameralarına yanmış, bazı partililerin Koçak’ın kendilerini darp ettiğini öne sürmüştü. Koçak ise bu iddialara karşı çıkmış ve kendisinin mağdur olduğunu belirterek darp raporu almıştı.

İL YÖNETİMİNDEN TEMENNİ KARARI
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in başkanlığında toplanan il yönetimi, ilçe yöneticisi Koçak’ın herhangi bir sandıkta görevlendirilmemesi noktasında temenni kararı almıştı.

LATİFE HANIM’DA GÖREVLENDİRDİ
Karşıyaka İlçe Başkanı Yıldırım, bugün ilçe delege takvimini açıkladı. 30 Kasım’da yapılacak Latife Hanım Mahallesi’ndeki delege seçimlerinden sorumlu ilçe yöneticisi olarak Sedat Koçak’ın görevlendirildiği görüldü. Partililer bu duruma itiraz etti ve il başkanlığına başvurdu.

İL YÖNETİMİ KARAR VERECEK
İl yönetiminin konuyla ilgili nasıl bir karar vereceği merak konusu oldu.

HANGİ MAHALLERDE SANDIK KURULACAK
Açıklanan takvime göre 24 Kasım Pazar günü Dedebaşı, Yalı, Bostanlı, Bahçelievler, Cumhuriyet, Zübeyde Hanım, Örneköy Mahalleri’nde sandıklar kurulacak. 30 Kasım’da ise Latife Hanım, Bahriye Üçok, Goncalar, Şemikler, Fikri Altay, Mavişehir, Bahariye Mahallerin’nde partililer oy kullanacak.