Halil İbrahim GÜLER/GÜNDEME BAKIŞ- CHP İzmir’de mahalle delege seçimleri Karşıyaka’da Alaybey, Şemikler, Fikri Altay, Mavişehir, Bahariye, Bahriye Üçok, Latife Hanım, Goncalar mahallerinde seçim yapıldı.

ALABEY’DE TEK LİSTE
Karşıyaka’da mavi ve beyaz listelerinin yarışına sahne olurken, bugün sürpriz bir gelişme yaşandı. Daha önce kavgaların yaşandığı ve iptal edilen Alaybey’de taraflar anlaşarak sarı listeyle seçim kararı aldı.

Alaybey ortak listesinde; İl Başkan Yardımcısı Sadredil Coşkuner, Onur Ata, Barış Erel, Necla Altındaş, Sezer Üçgül, Taylan Alabay, Murat Taştan, Mehmet Baran, Kayhan Bilgiç ve Celal Abbas Algül yer aldı.

BEYAZ YARIŞA GİRİNCE SARI, MAVİ LİSTEYE DÖNDÜ
Karşıyaka Bahariye Mahallesi’nde seçim tansiyonu yüksek başladı. Mahallede beyaz ile mavi listenin anlaşması sonucu ortak bir listede anlaşıldı. Seçime saatler kala sürpriz bir gelişme yaşandı ve beyaz liste tek başına seçime girmeye karar verdi. Bunun üzerine Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ve İl Başkan yardımcısı Sedrettin Çoşkuner’in desteklediği mavi liste de yarışa girme kararı aldı.

Oy kullanmaya gelen partililer, sürpriz gelişme ile karşılaşınca tepki gösterdi. İlçede seçim saatleri 10.00 ile 15.00’de kararı verilmesine rağmen, listelerdeki değişiklik nedeniyle oy atımı 10.30’da başladı

MAVİŞEHİR’DE ÇİFT LİSTE!
Mavişehir’de ise beyaz liste yarışa girmezken mavi liste platformu burada ikiye ayrıldı. İlçe başkan adayı olmak isteyen iki isim Murat Serdar Koç ve Serdar Yavaşoğlu burada liste çıkardı. Koç mavi, Yavaşoğlu ise turuncu liste ile seçime girdi.

BAHRİYE ÜÇOK’TA 3 LİSTE
18 delegenin seçileceği Bahriye Üçok Mahallesi’nde ise 3 liste yarışıyor. Mavi, yeşil ve beyaz listede farklı isimler yer alırken, İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan yeşil listede yer aldı. Burada da mavi liste platformunun aralarında anlaşamadığı, bir bölüm partilinin yeşil listeyi çıkardığı bildirildi. 

ŞEMİKLER'DE ÇİFT LİSTE!
26 delegenin çıktığı Şemikler Mahalesi'nde kırmızı ve mavi liste yarışıyor. 

 

FİKRİ ALTAY'DA DA ÇİFT LİSTE
Fikri Altay mahallesinde kırmızı ve mavi liste yarışıyor. 

MAVİ İLE TURUNCU LİSTE YARIŞI 
Goncalar Mahallesi'nde mavi ile tuncu listelerilerin yarışına sahne oluyor. 

LATİFE HANIM’DA ÜÇ LİSTE
Latife Hanım Mahallesi’nde 2 delegenin seçileceği seçimde 3 liste yarışıyor.