Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Gündeme Bakış’a birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. CHP’nin Karşıyaka’da son 5 yılda rekor oylar aldığını hatırlatan Yıldırım, “Karşıyaka Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesidir. Karşıyakalı vatandaşlarımız cumhuriyete, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarına gönül veren insanlardan oluşan bir kenttir. Karşıyaka barışın demokrasinin kardeşliğinin, hoşgörünün şehirdir. Bilinçli vatandaşlarımızın olması bizim işimizi kolaylaştırıyor. Bunun yanında Karşıyaka örgütü ne istediğini bilen, bütün mahallelerinden çok güçlü bir şekilde örgütlenmiş durumda. 2015 yılından önce de örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı yaptım. 2 dönemdir de ilçe başkanlığını yapıyorum, yani 3 dönemdir görev yapıyorum. Birbiriyle çok iyi anlaşan bir örgüt yapısı bulunuyor. Karşıyaka’da son 5 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi’nin en çok oy aldığı ilçe Karşıyaka’dır. Bu başarımızla da övünüyoruz” diye konuştu. 

STADI YAPAMADILAR YİNE YAPAMAYACAKLAR
Karşıyaka Stadı yapımının siyasi konu haline geldiğini ve AK Parti’nin bu konuda kendisine siyasi rant elde ettiğini savunan Yıldırım, “Karşıyaka’daki stat tartışması bitmez çünkü bu bir siyasi konu halini aldı. Hükümet, bu stadı yapmak istemiyor ve çeşitli bahaneler üretiyor. Hüseyin Başkan döneminde kendisi kamuya ait ve çok değerli bir araziyi bedelsiz olarak stat yapılabilmesi için devretti. Yapmadılar, yine yapmayacaklar. Onlar buradan siyasi rant nasıl devşirebiliriz onu düşünüyorlar. İsteseler bir şekilde yaparlar. Hukuka aykırı o kadar iş yaptılar ki… Denizi doldurur yine stat yaparlar. Karşıyaka Kulübü’nün Karşıyakalılar için ne kadar değerli olduğunu bildikleri için bunu yerel yönetimler üzerinden kaşımaya çalışıyorlar. Karşıyakalılar son seçimlerde onlara ‘ne yaparsınız yapın kardeşim, size oy vermeyeceğiz. Bu stadı sizin yapmadığını da biliyoruz. Bunun da sorumlusu sizsiniz ‘dedi ve tercihini Cumhuriyet Halk Partisi tarafından kullandı.  Cemil Tugay Bey de göreve geldiğinden bu yana ‘buyurun yapın, ben de size destek vereyim’ dedi ama yapmadılar yine yapmayacaklar” dedi.

KARŞIYAKA’NIN BORÇLARI KABUL EDİLEBİLİR DÜZEYDE
Karşıyaka Belediyesi’nin borçlarının diğer belediyelere kıyasla az olduğunu ve gelirlerinin kısıtlı olduğunu ifade eden Yıldırım şunları söyledi:
“Cemil Bey geçtiğimiz günlerde Karşıyaka’nın borcunu açıkladı. Karşıyaka’nın borcu diğer belediyelere göre çok değil… 350 milyon TL bütçesi olan bir kentin, Cemil Bey’in açıkladığı rakamlara göre; 213 milyon lira borcu varmış. Yani bunu diğer belediyelerle, büyükşehirlerle kıyasladığınız zaman Karşıyaka Belediyesi’nin borcunun çok olmadığını görünüyor. Zaten hükümet İller Bankası’ndan alınan önediği de kesti. Çalışanların asgari ücretlerini, sigorta primlerinin nasıl artırıldığını biliyoruz. Bunları üst üste koyulduğu zaman zaten sınırlı gelirler iyice azaldı. Bunun yanı sıra Karşıyaka’da çok ciddi yatırımlar yapıldı. Futbol sahası, yarı olimpik havuz, spor merkezi, 8 tane anaokulu yapıldı. Parklar yapıldı. Yani bunları göz önüne aldığınızda Karşıyaka’nın borcu kabul edilebilir düzeyindedir.”

KARŞIYAKA’NIN EN BÜYÜK PROBLEMİ
“Karşıyaka’nın en büyük problemi nedir?” sorusuna cevap veren Yıldırım, “Karşıyaka’nın en büyük problemi otopark sorunudur. Bir de Örnekköy’ün üst kısımlarında kentsel dönüşüm sorunu bulunuyor. Roman vatandaşlarımızın yoğun yaşadığı, Cumhuriyet Mahallesi’nin olduğu yerde Büyükşehir ile koordineli şekilde bunu çözersek, dünyanın sayılı güzel şehirlerinden bir tanesi olan Karşıyaka daha da güzel olacak” diye konuştu.

NE İŞE KARIŞIRIM NE DE İŞİME KARIŞTIRIRIM
“Mevcut Belediye Başkanı ile probleminiz var mı?” sorusuna ise Yıldırım şu yanıtı verdi:
“Parti içerisinde siyasi rant elde etmeye çalışan, Cumhuriyet Halk Partisi ve ülkenin geleceğini değil de, ‘ben ne olabilirim, iki gücü birbirine nasıl düşürebilir ve aradan nemalanabilirim’ diyen maalesef küçük siyasi hesapları olan insanlar var. Belediye başkanları yeri ayrı, ilçe başkanları ayrıdır.  Belediye başkanı kamu hizmeti yürütür. Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanı genel başkanı temsil eder ve siyasi faaliyetleri yürütür. Ne ben belediye başkanının işine karışırım ne de belediye başkanının benim işime karışmasına müsaade ederim. Böyle bir şey de yok. Ne Cemil Bey’in ilçe başkanlığı yapmak gibi bir hevesi var, ne de benim belediye başkanlığı yapma gibi bir hedefim var.”

GENÇ BİR ARKADAŞIMIZ ÇIKARSA…
İlçe kongrelerinde yeniden aday olacak mısınız?” sorusuna ise Yıldırım, “Ben şimdiye kadar hiçbir görev için ‘adayım’ demedim. Delege seçimleri şekillendikten sonra örgüt ortaya bir tablo koyar, ondan sonra görevi daha iyi yapacak, daha genç bir arkadaşımız çıkarsa, memnuniyetle ilçe başkanlığı görevi teslim ederim. Biz ilelebet bu görevlerde kalmayacağız. Yetiştirdiğimiz, genç birisi, hatta kadın arkadaşlarımızla görevimizi gönül rahatlılığıyla bırakırım. Biz de başka hedeflere doğru yürürüz. Karşıyaka bu potansiyele sahiptir. Ben de siyasete devam edeceğim fakat bu nasıl bir konum olur, bunu ilerleyen dönemlerde göreceğiz” diye konuştu. 

AK PARTİLİ ÇİFTÇİOĞLU’NA SERT YANIT
Yıldırım, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu’nun, kendisine yönelik sarf ettiği “14 aydan bu yana ilçe başkanıyım, sizin hiçbir resmi bayram kutlamalarına katıldığınızı görmedim. CHP’li ilçe yöneticilerinin muhtarlarımıza dahi protokol sırasında yer vermeyerek tabiri caiz ise birbirleriyle rol kapma yarışmasına girdiklerini hayretle izlemiş olduk” sözlerine sert bir şekilde cevap verdi. Yıldırım, “Ben AK Parti’nin programlarına katılmıyorum, doğru! Ama niye katılmıyorum? 19 Mayıslar 23 Nisanları o salonlara ve bahçelere sıkıştırdıkları için katılmıyorum. AK Parti İlçe Başkanı istiyor ki o biçtikleri gömleğe biz de girelim. Biz o gömleği Cumhuriyet Halk Partililer olarak giymeyiz. Biz bu ülkeyi kuran devrimci zihniyetin partilileriyiz. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarıyız. Biz 19 Mayıs’ı sizin gösterdiğiniz 19 Temmuz Okulları’nın bahçelerinde kutlamayız. Bütün 23 Nisanlara, 19 Mayıslara katıldım. Nerede katıldım, meydanlarda halkımla ve örgütümle katıldım. Okul bahçelerindeki kutlamalara katılmadım. 19 Mayıs milli bir bayram değil mi? Hani siz milliydiniz? Milli bir bayramı neden milletle kutlamıyorsunuz, bunu sorusunu sordum. Bana milli bayramlarımızı gel okul bahçesinde bürokratlarla kutla diyor.  Hayır, kardeşim, milli bayramlar halkla milletle kutlanır, ben öyle yapıyorum. Bizler 1923 yılındaki kuruluş felsefesine dönesiye kadar devrimci ruhumuzla mücadeleye devam edeceğiz” dedi.