GÜNDEME BAKIŞ – CHP’de delege seçimleri tüm hızıyla devam ediyor. Karşıyaka’da Sancaklı, Yamanlar, Alaybey, Tersane, Tuna, İmbatlı, Demirköprü, Atakent, Aksoy, Donanmacı, Bahariye, Latife Hanım Mahalleri’nde sandıklar kuruldu.

ALAYBEY’DE ÇİFT LİSTE!
Alaybey Mahallesi’nde İl başkan yardımcıları Adnan Alabay ile Sadretttin Coşkuner karşı karşıya geldi. Alabay beyaz, Coşkuner mavi listeyle seçime girdi.Alaybey Mehmet Arısoy, Nejla Altıntaş, Cem Olga, Beste Ertürk, Taylan Alabay, Mustafa Fikret Girgin, Celal Abbas Algün, Barış Erel ve Kalender Kaya delege seçildi. 

Oylama başladıktan kısa süre sonra beyaz listeye destek verdiği öne sürülen bir grup partili il başkan yardımcısı Coşkuner’e saldırdı. Bu olayın ardından seçim yerine polis çağrıldı.

ÇOŞKUNER DARP RAPORU ALDI
Çoşkuner, yaşanan olayın ardından Çiğli Eğitim Hastanesi’ne giderek, burada darp raporu aldı. Çoşkuner, daha sonra karakola giderek darp raporu aldı.

MAVİ LİSTEYİ KİM DESTEKLİYOR?
Mavi listeyi, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu destekliyor. Bu lestede İZFAŞ eski Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs'ün yer alması dikkat çekti. Beyaz listede ise eski İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Arısoy ile İl eski Başkan Yardımcısı Barış Berel bulunuyor.

BEYAZ GALİP GELDİ! 
Öte yandan bu mahalledeki seçimin galibi belli oldu. Beyaz liste 125 oy alarak seçimi kazandı. Mavi liste ise 99 oyda kaldı.

İTİRAZ EDECEĞİZ
CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Sadrettin Coşkuner, "Seçim sonucuna itiraz edeceğiz. Beni ve meclis üyesi Adem Şahin’i darp ettiler. Sandıklarda bizden gözlemci olmadı. İl Yöntecisi Ulaş Gül tum yaşananlara göz yumdu. Uyarmamıza rağmen dinlemedi. İlçe yöneticisi Sedat Koçer 20’ye yakın oy atarken yakaladım. Seçimde sahte oy kullanıldı. Çok yazık" dedi.  

2 MAHALLEDE SEÇİMLER ERTELENDİ!
Öte yandan Sancaklı ve Yamanlar Köyleri'ndeki seçimler ileri bir tarihe ertelendi. 

İMBATLI'DA GÜLEN TARAF MAVİ OLDU 
İmbatlı Mahallesi'nde gülen taraf 91 oy ile mavi liste olurken beyaz liste 27 oyda kaldı. Mahallede; Günay Türer, Hayati Doğan, Musa Demirol, Şerif Can İdil, Özgür Kalender, Fikret Gülşen ve Duran Tunçel delege seçildi.

TUNA’DA DA MAVİ LİSTE KAZANDI
Tuna Mahallesi’nde mavi listenin 99 oy alarak ipi göğüsleyen taraf oldu. Beyaz liste 27 oy alabildi. Tuna’nın mahalle delegeleri Hülya Ortaç, Abdullah Aydemir, Anıl Kaya, Songül Bayat, Kezban Kaya, Gülcan Peker, Meral Elaldemir ve Saliha Palalı oldu.

DEMİRKÖPRÜ’DE KAZANAN MAVİ LİSTE
Karşıyaka Demirköprü Mahallesi’nde mavi, beyaz listeye 84’de 23 üstünlük sağladı. Böylelikle ilçede Sibel Şuheda Işıkören, Nurcan Sarar, Beyzanur Bektaş, Hüseyin Yıldırım, Fikret Ocak, İlker Akçe, Güner Yükseker seçilen delegeler oldu.