GÜNDEME BAKIŞ- Karabağlar’da meclis üyelerinin katıldığı toplantıda ‘davet’ krizi patlak verdi. Kavacık’ta verilen yemekte meclis üyeleri; Bülent Sözüpek, Can Ersoy, Servinaz Ömür, Ali Bartu ve Turabi Bülent davet edilmemesi ilçede gerginlik yarattı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da yemekte yer aldı.

‘İYİ NİYETLİ DÜŞÜNMEK İSTİYORUM’
Konuyla ilgili açıklamada bulunan CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, “İyi niyetli yapılmış bir hareket olduğunu düşünüyorum. Uzlaşma, birlikte çalışma kültüründen yanayım. Bu noktada arkadaşlarımızın biraz daha hassas olması gerekiyor. Bu konuların kamuoyunda ve basında çok fazla tartışılmasının hoş olmadığını düşünüyorum. Ülkenin durumu ortada, çok fazla sıkıntımız var. Bunlarla uğraşacağımıza incir çekirdeğini doldurmayacak konularla gündeme gelmek doğru değil. Herkes davet edilseydi, daha iyi oldu. Bir yanlış anlama da olabilir. Belediye ile aramızda hiçbir sıkıntı yok. Belediye görevini yapıyor, biz de görevimizi yapıyoruz. Eş güdümlü çalışıyoruz” dedi.

GERİLİM İLÇE KONGRESİYLE BAŞLADI
Öte yandan ilçede gerilim yapılan kongre ile başladı. Büyükşehir’in desteklediği iddia edilen Mehmet Türkbay seçimi kazanmış, bu durum karşı tarafta rahatsızlık uyandırmıştı. Gerilim İlçe Başkanı Can Ersoy’u Karabağlar Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü atamasıyla devam etmişti. Bu duruma Karabağlar’da bazı meclis üyeleri tepki gösterilmişti. Verilen yemeğe 5 isim Büyükşehir ile birlikte hareket ettiği için davet edilmediği kaydedildi.