Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Aziz Kocaoğlu ile CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, aday belirleme sürecinde ters düşmüştü. Kocaoğlu ve Yücel’in parti içi yaşanan ayrışma nedeniyle uzun süredir konuşmadıkları iddia edilmişti.

BİR ARAYA GELDİLER
Kocaoğlu ve Yücel arasında buzların geçtiğimiz gün tamamen eridi. İkili Alsancak’ta bir araya gelerek yemek yedikleri öğrenildi. 2017’deki kongre öncesi Yücel’in il başkanı olması için öneren ve seçilmesi için çaba harcayan Kocaoğlu’nun Yücel’le bir araya gelmesi parti kulislerini de  hareketlendirdi.

FARKLI YORUMLAR
Kocaoğlu ve Yücel’in bir araya gelmesini partililer, “Barıştılar” şeklinde yorumlarken bazıları ise, “Kongre sürecinde birlikte hareket edecekler” şeklinde değerlendirdi. Yücel’in ise yakın çevresine, “Aziz Bey’le sadece yemek yedik. Buna başka bir anlam yüklemek doğru olmaz. Kendisi 15 yıl boyunca belediye başkanlığı bir yapmış isim. Art niyetli yorumlara kulak asmıyorum. Gizli bir buluşma değildi. Alsancak’ın göbeğinde bir araya geldik” dediği öğrenildi.