Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, kabine toplantısı sonrasında koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 17 günlük tam kapanma kararı duyurulmuş ancak bu kapsamda esnafa ve sokakta günlük kazançlarını kazanmak için çalışan insanlara bir destek açıklanamamıştı.Bu duruma yayınladığı mesajla tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deni Yücel, AKP iktidarına seslenerek "Ya insanlarımıza destek verin ya da istifa edip bu zulme son verin" çağrısında bulundu.

CHP İl Başkanı Deniz Yücel sosyal medyadan yayınladığı mesajında, şu sözlere yer verdi;
"Zarar üstüne zarar eden esnaf, günlük kazancıyla karnını ancak doyuran boyacı, simitçi, sokak müzisyenleri ve tüm seyyar satıcılar… Nasıl bir iktidar, kendi insanlarını 17 gün boyunca  açlığa terk eder? Bu insanlarımıza devlet desteği neden verilmiyor. Bu insanlarımız neden yalnızlığa terk ediliyor.

Tam kapanma, salgın bitirilsin, insanlarımız yaşasın diye yapılır. İmkanı olmayan, parası olmayan sürünsün, açlıktan ölsün diye değil! Millete bu zulme son verin. Ya insanlarımız gerekli desteği açıklayın ya da istifa edin millete ettiğiniz zulüm son bulsun!"