GÜNDEME BAKIŞ -  CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’ın sözleriyle başlayan videoda milletvekilleri  sırayla şunları söyledi:

“Bütün cihan bilmelidir ki milletin başında yalnız bur kuvvet vardır o da milli egemenliktir. Yalnız bir makam vardır o da milletin kalbi,vicdanı ve mevcudiyetidir diyerek milletin meclisini açtı Gazi Mustafa Kemal. Millet olma duygusuna erişeli tam 100 yıl oldu bugün. 100 yıldır egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyerek mücadelesine devam edenlerin kenti İzmir’den tüm dünyaya selam olsun. Bugünler geçecek. Yine meydanlar ulusal egemenliğimizi, cumhuriyetimizi, zaferimizi hep birlikte kutlayacağız. Sağlık, umutla buluşacağız. Gelecektedir yaşanmamış günlerin en güzeli birlikte yaşacağız. Her şeyi güzel yapacağız. Birlikte çalışacak, paylaşacak, başaracağız. İnanın çocuklar güzel günler göreceği güneşli günler. Çağdaşlığın, demokrasinin, güler yüzlü insanların ve kurtuluş kenti İzmir’in dostlukları ve sevgileriyle bizlere güç veren. Birlikte mücadele etmekten onur duyduğum yurttaşlarım büyükşehir belediye başkanı;

Atatürk’ün, milli mücadelenin, Kuvay-i Milliye’nin, bu toprakların altında kefensiz yatanların, Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekilleri ve il başkanı olarak millet meclisimizin 100. Yaşına tanıklık etmenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Demokrasi, sağlık, barış ve sevgi dolu nice 100 yıllara ulaşmak umuduyla” dedi ardından son sözü Kılıçdaroğlu söyledi:

“Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramınız kutlu olsun. Hiç kimse unutmasın. Cumhuriyetin 100b yılında cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız”