GÜNDEME BAKIŞ- CHP İzmir’de mahalle delege seçimleri mesaisi sürüyor. 

3 LİSTE YARIŞTI, ZAFER MAVİ'LERİN 
Karşıyaka’da Mustafa Kemal Mahallesi’nde mavi, beyaz ve kırmızı listeler yarıştı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Sadrettin Çoşkuner destekliği mavi ile İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ile CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Adnan Alabay’ın destek verdiği beyaz listenin yarıştığı seçime kırmızı da girdi. 12 delegenin seçildiği seçimi 107 oy alan mavi liste kazandı. Kırmızı liste 104 oyda kalırken, beyaz liste 40 oy aldı.  

İNÖNÜ’DE TEK LİSTELİ SEÇİM, BAŞKAN TUGAY İLK SIRADA
İnönü Mahallesi’nde ise tek liste sürprizi yaşandı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın ikamet ettiği mahalle olan İnönü’de sadece mavi liste seçime girdi. Başkan Tugay da listenin ilk sırasında yer aldı. Başkan Tugay'ın yanı sıra, Saadet Çağlın, Dilek Önalan, Zeynep Yılmaz, İsmail Can, Hüseyin Bağdatlı ve Selin Tanyıldız delege seçildi. 

ÖDEMİŞ’TE MAVİ FARK ATTI
Ödemişler gözler mevcut Belediye Başkanı Mehmet Eriş’in ikamet ettiği Atatürk Mahallesi’ne çevrildi. Mahalle mavi ile beyaz listelerin yarışına sahne oldu. Seçimde Başkan Eriş’in de desteklediği mavi liste 88 oy, beyaz liste ise 34 oyda kaldı. 29 delegenin belirlendiği seçimde Erdem Boyacı, Rukiye Vardar, Remzi Boyacıoğlu, Bekir Keskin, Günay Önder ve Baki Balıkçıoğlu her iki listede de yer aldı.

KARABAĞLAR’DA BEYAZ KAZANDI!
Bugün Karabağlar’ın Gülyaka, Devrim, Poligon, General Asım Gündüz mahallerinde sandıklar kuruldu. Gülyaka Mahallesi’nde beyaz ve mavi liste yarıştı. Beyaz liste 90, mavi liste ise 75 oy aldı. Kazanan beyaz oldu. Diğer mahallerde ise tek listeli seçim yapıldı.

GAZİEMİR EMREZ’DE MAVİ KAZANDI
Gaziemir’de Emrez Mahallesi’nde kırmızı ve mavi listenin yarıştığı seçimde kazanan  52 oyla mavi oldu. Kırmızı liste ise 17 oy alabildi. Mavi listede Ali Kavasu, eski meclis üyesi Fahri Ayan, Cemal Siliseri, Gürsel Aydemir, Hasan Umutlu, İlmihan Karabağ, Özlem Ayan, Veysel Ayan ve Yurdagül Altın delege seçildi.

KONAK’TA BEYAZ LİSTE DAGMASI
Konak’ta bugün ilk kez sandık kuruldu ve beyaz liste seçime damga vurdu. Mahallelerin tamamında beyaz tek liste çıkması dikkat çekti. Seçim takviminde bugün için yer alan Faikpaşa Mahallesi'ndeyeterli çoğunluk sağlanamaması nedeniyle yarına ertelendi. 

İşte mahalleler ve delegeleri;
Atilla Mahallesi’nde 11 delege;  Ali Çatkın, Ahmet Çatkın, Fikri Minareci, Cafer Kösehancı, Mete Keskin, Çağlar Sözbir, Mehmet Aydın, Yaşar Uğurlu, Hakan Gökçen, Nedim Ustabaş, Oktay Erdil isimlerinden oluştu.

Barbaros; İlçe eski Başkanı Aytekin Tunus, Konak Belediyesi Meclis Üyesi Ozan Ali İlgazi'nin yanı sıra Serkan Çildan, Cengiz Tankut, Selçuk Ermin, Nazire Uzhan, Ali Ekmekçioğlu, Ruşen Saygılı ve Berrin Kökçü delege seçildi.
Akdeniz; İlhan Bora, Akıncı; Mehmet Ali Başak. Ali Reis; Kasım Karademir. Altay; Hayrettin Doğan. Altınordu; Yusuf Akın. Güneş; Çetin Nekiz. Süvari; Ali Yüksel, Umurbey; Şahin Münüklü. Yıldız: Halime Demir.

Altıntaş; Nur Çetiner, Burak Saral, Bozkurt:  Mehmet Yıldırım Atta, Kestelli; İsmet Yüksel, Şehit Nedim Tuğaltay; Can İzmir, 1’nci Kadriye; Mehmet Batu, Hasret Yiğit, Meryem Doğan, 19 Mayıs; Sedat Yavuz, 2’nci Kadriye; Mesut Akdemir, Derya Yurteri, Ahmet Acar, Ayşen Düzyol

BUCA LALELİ’DE MAVİ TEK LİSTE
Buca Laleli Mahallesi’nde mavi tek liste olarak seçime girdi. Seçimde 73 oy kullanıldı, tamamı geçerli sayıldı. Zafer Kaplansoy, Hüseyin Çomak, Seyfi Ertaş, İsmail Akbaş, Berrin Onur, Emine Özdem ve Didem Gülek delege seçildi.