Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – (Kulis Haber) CHP’de aylardır beklenen kurultay 25-26 Temmuz’da Ankara’da gerçekleşecek. Kurultayda genel başkanın yanı sına Parti Meclisi (PM) seçimi yapılacak.

DENGELER DEVREDE!
Kurultay öncesi CHP’nin güçlü olduğu illerin başında gelen İzmir’de büyük bir hareketlilik yaşanıyor. CHP İzmir İl kongresi öncesi büyük bir ayrışmaya giren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in nasıl hareket edeceği merak konusu. İl kongresinde Yücel’e karşı “güvenini” kaybeden Soyer’le Yücel’in bu süreçte birlikte hareket etmesini isteyen aralarında milletvekillerinin de olduğu “akil isimlein” devrede olduğu öğrenildi. Partililer Soyer ve Yücel’in ayrışmak yerine birlikte hareket etmesi gerektiğini belirtiyor. Şuanda her iki tarafla görüşmelerin sürdüğü ve belli bir zemine gelindiği kaydediliyor.

ÖZKAN’IN FORMÜLÜNE ŞİMDİLİK SOĞUK BAKILIYOR
Son kurultayda listeyi delerek PM’ye giren, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da yoğun bir çalışma içerisinde olduğu öğrenildi. Özkan’a yakın isimler İzmir’in bu süreçte ayrışmaması için devreye girdiği öğrenildi. Özkan’la birlikte siyaset yapanlar Soyer’le bu süreçte ortak bir noktada buluşulması gerektiğini belirterek “birlikte hareket etme” formülü üzerinde duruyor.
Ancak Soyer’e yakın isimlerin bu formüle şimdilik soğuk baktığı ifade ediliyor. 

AYRIŞMA OLURSA…
İl kongresinde olduğu gibi Özkan ve Yücel’in PM seçimleri öncesinde de birlikte hareket edebileceği belirtiliyor. Ancak olası ayrışmada Özkan, Yücel ve Soyer’den CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ayrı ayrı listelerin gitmesinin olası olabileceği kulislerde sıklıkla dile getiriliyor.

SOYER NALBANTOĞLU İSMİ KONUSUNDA ISRARCI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, birlikte siyaset yaptığı eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’nu PM’ye girmesi için yoğun bir kulis çalışmasına girmesi bekleniyor. Parti kulislerinde “Soyer’in olmazsa olmazı Nalbantoğlu” yorumları yapılıyor.

MİLLETVEKİLLERİNİN DURUMU NE OLACAK?
Kılıçdaroğlu’nun milletvekillerinden bir ismi listeye alıp almayacağı, alırsa İzmir’den kimlerle birlikte yol yürüyeceği merak konusu. Kılıçdaroğlu’na yakın siyaset yapan aynı zamanda Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Mahir Polat bekleyişini sürdürüyor. Bedri Serter ve Tacettin Bayır görev bekliyor. CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır’ın CHP liderinin listesinde olup olmayacağı ise merak edilen konuların başında geliyor.

ARSLAN İSMİ ÖN PLANA ÇIKTI
Partinin gençlik kollarından itibaren farklı kademelerinde görev alan genç jenerasyonun temsilcilerinden Ednan Arslan’ın, Kılıçdaroğlu’nun PM listesinde olabileceği sıklıkla dile getiriliyor. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un da Arslan’a destek verdiği öğrenildi.

TEKİN VE BAŞAK ÇALIŞIYOR
CHP Konak eski İlçe Başkanı Şakir Başak ve yedekten PM üyeliğine giren Gaziemir eski İlçe Başkanı Umut Tekin; yeni dönemde PM olmak için yoğun bir çalışma içerisinde…Her iki isimde farklı illerde delegelerle temas halinde.

ÇALKAYA İSMİ TELEFUZ EDİLİYOR
Balçova eski Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’nın ismi de kulislerde PM için sıklıkla dillendiriliyor.