Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – CHP’den belediye başkan aday adaylığı düşünen isimlerin bir bölümü istifalarını verdi, bir bölümü ise bugün 17.30’a kadar istifalarını verecek.

İLK O İSTİFA ETTİ AMA…
CHP’de istifa tarihinin ilk günü olan 1 Ekim’de Bayındır İlçe Başkanı Behzat Aydilek’ten istifa geldi. Aydilek ilçesinde aday adayı olmak için istifa etti fakat yaptığı görüşmelerin ardından siyaseti bırakma kararı aldı.

İSTİFALARINI VERDİLER
Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Beydağ İlçe Başkanı Feridun Yılmazlar, Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, Karaburun İlçe Başkanı Bülent Çumçum ve Seferihisar İlçe Başkanı İsmail Yetişkin istifa eden isimler oldu. CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Mehmet Türkbay, Torbalı İlçe Başkanı İsmail Uygur ve Konak eski İlçe Başkanı ve MYK Başkan Yardımcısı Şakir Başak da aday adaylığı için yola çıktı.

BUGÜN İSTİFALARINI VERİYORLAR!
Genel Merkez’in tanıdığı süreyi son gününe kadar değerlendirmek isteyen adaylar, bugün mesai saatleri içerisinde istifasını sunacak. Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala, Bergama İlçe Başkanı Ecevit Canbaz, Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam ve CHP İzmir İl Sekteri Bürgül Değirmenci süreyi iyi şekilde değerlendirmek istiyor.

'GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ' DEDİLER
Öte yandan, adaylık için isimleri geçen Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, Kiraz İlçe Başkanı İsmet Korkmaz ve Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, görevlerinin başında kalacaklarını dile getirdi