GÜNDEME BAKIŞ – (Kulis Haber) CHP İzmir’de geçtiğimiz aylarda yaşanan ilçe kongreleri “ayrışmayı” da beraberinde getirmişti. Bazı metropol ilçelerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve birlikte siyaset yaptığı isimler bazı ilçe ve belediye başkanlarıyla ters düşmüştü. Yaşanan ayrışma kendisini il kongresinde iyiden iyiye göstermişti. Kurultayda yaşanan ayrışma ise daha küçük çaplı olmuştu.

SOYER TOPARLAMA SÜRECİNE GİRDİ

Soyer, kurultay sonra özellikle belediye başkanlarıyla yaşanan ayrışmayı bitirmek adına ilk olarak sözlü daha sonra ise somut adımlar attı. Soyer, geçtiğimiz haftalarda Ödemiş’e bazı belediye başkanlarının katılımıyla çıkarma yaptı. Gündeme Bakış, bu tür ziyaretlerin farklı başkanların katılımıyla devam edeceği bilgisi okuyucularına duyurdu.

HAMLELER ART ARDA GELDİ

Soyer’in yakın çevresine, “Artık ayrışma istemiyorum. Bizim tek amacımız İzmir’e hizmet. Hiçbir belediye başkanını ayırmadan yolumuza emin adımlarla ilerleyeceğiz” mesajı verdiği öğrenildi. Soyer, bu hamlesinin ardından da tüm belediye başkanlarının yaptıklarını ve yapacaklarını, kendilerinden taleplerini anlatıldığı toplantılar dizisi organize etti. Bu durum da başkanlar ve örgüt nezdinde “memnuniyetle” karşılandı.

KOCAOĞLU EKİBİYLE BİR ARAYA GELİNDİ

İzmir’de tam anlamıyla birlik ve beraberliği sağlamak için farklı bir hamle daha geldi. Partinin tecrübeli ismi Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu’yla yakın siyaset yapan Bornova Belediye eski Başkanı Olgun Atilla, eski İl Başkan Yardımcıları Altan İnanç, Yekta Varnalı ve Kazım Umdular’la bir araya geldi. Buluşmada Engin’in beraberlik mesajı verdiği öğrenildi. Soyer’in de bu isimlerde bir araya geleceği ifade edildi. Soyer’in Varnalı’yla geçtiğimiz günlerde ayrı olarak görüştüğü bildirildi. Öte yandan bu görüşmeden CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in önceden haberdar edildiği öğrenildi.

AYRIŞAN İSİMLER BİR ARAYA GELECEK

Önümüzdeki günlerde daha önce kongrelerde ayrışan isimlerin farklı organizasyonlarda bir araya gelmesi için partinin “akil” isimlerinin devreye girdiği öğrenildi. Bu kapsamda da İl Başkanı Yücel’in, Soyer ve Nalbantoğlu ile yakın zamanda bir yemekte buluşmaları bekleniyor.