Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ- CHP İzmir’de ilçe kongre maratonu 14 Aralık’ta başlayacak. Cumartesi ve Pazar günü 5 ilçede sandıklar kurulacak, yeni ilçe başkanları belli olacak. Cumartesi günü; Bayındır, Urla Seferihisar ‘da sandık kurulacak. Pazar günü ise, Balçova Güzelbahçe ve Çiğli’de delegeler oy kullanacak.

SEFERİHİSAR’DA GÜRER’E SÜRPRİZ RAKİP
İlçe başkanı olan İsmail Yetişkin’in Seferihisar ilçe başkanlığından istifa etmesinin ardından göreve geren Senem Gürer Solak, bu kongrede aday olacak. İlçede, Gürer’e Ankaralı iş insanı Köksal Yıldırım’ın karşı çıkabileceği öne sürüldü. Yıldırım’ın delege ile görüşmelerinin devam ettiği, yeterli desteği alması halinde kongrede aday olabileceği ifade ediliyor.

ÖRGÜTTEN DESTEK VAR
İlçe başkan adayı Solak, “Bir yıldır örgütün başındayım. Örgüt benim aday olmam yönünde büyük bir destek var. Çıktık yola çalışmalarımız devam ediyor. Bir bölgede iki liste çıktı. Desteklediğimiz listelerde başarılı olduk” dedi.

BAYINDIR 3 LİSTELİ YARIŞ BEKLENİYOR
CHP Bayındır’da İlçe eski Başkan Behzat Aydilek koltuğa aday olduğunu açıkladı. İddialı bir şekilde çalışmaya başlayan Aydilek’e İlçe sekreteri Murat Gülbay ve Zühre Karaoğlan karşı çıkması bekleniyor. İki isimin de kongre için delege ile temasları devam ediyor.

ÖRGÜTÜ AYAĞA KALDIRMAK İÇİN
Partiden gelen talep üzerine aday olduğunu kaydeden Behzat Aydilek “Özellikle belediyeyi kaybettikten sonra örgütü ayağa kaldırmak için hareket etmemiz gerektiğini söylediler. Benim de bu süreçte başkan olmamın en doğru seçenek olduğunu kaydettiler. Zaten çoğu da oluşturacağım yönetimde yer alacaklar. Kongre sonrası için sürecinde neler yapacağımızın hazırlıkları içerisindeyiz. Belediyede bizde olmadığı için bu Büyükşehir hizmetlerinin yönlendirilmesi var” dedi.

ÖRGÜTE HEYECAN GETİRECEĞİM
Adaylardan Murat Gülbay ise, “Bayındır ilçe örgütümüzün gücüne güç katmak ve partimizi hem yerelde hem genelde iktidar yapmak üzere esaslı bir heyecan getireceğine inandığım ekibimle beraber bu onurlu göreve talibiz. Tarım ve hayvancılığa en önemlisi de kooperatiflere, kooperatifçiliğe büyük önem veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ile çiçeğin kenti Bayındırımıza çok güzel projeler kazandıracağımıza inanıyoruz. Biz Bayındır Belediyesi'ni kaybettik ama umudumuzu ve inancımızı asla kaybetmeyeceğiz. O belediyeyi yeniden alacağız ve bir daha aynı hataların yaşanmasına asla izin vermeyeceğiz. Bugün ayrışma değil birleşme günüdür. Bugün umudun yeşerdiği gündür. Bugün ben ve arkadaşlarımın bu umudu zaferle taçlandırmak üzere huzurunuzda söz verip ant içtiği gündür. Partimizin hepsi birbirinden değerli, onurlu üyelerine güveniyor, delegasyondan olur bekliyoruz. Her şey çok güzel olacak” dedi.

BALÇOVA’DA TEK ADAY ERYILMAZ
Balçova’da tek adaylı seçime girilmesine kesin gözüyle bakılıyor. İlçe başkanlığında 4’üncü dönemine hazırlanan Aygül Eryılmaz, mahalle delege seçimlerinde beyaz liste ile güçlü bir şekilde çıktı.


ÖRGÜTÜMÜZ NE KARAR VERİRSE O OLACAK
Mevcut Başkan Aygül Eryılmaz, “Henüz adaylığımı açıklamadım. Görüşmelerimiz devam ediyor. Örgütümüz ne karar verirse o olacak. Herkes aday olabilir. Seçilecek olan olursa da yüzde yüz arkasındayım. Bunu da açık ve net bir şekilde söylüyorum” diye konuştu.

ÇAĞLAYAN BİLGEN DE TEK BAŞINA
Tek adaylı kongrenin yapılmasının beklendiği bir diğer ilçe ise Güzelbahçe… İlçede, mevcut Başkan Çağlayan Bilgen, adaylığını açıklamıştı. Mahalle delege seçimlerinde tamamında tek listeyle gidilen Güzelbahçe’de deneyimli siyasetçi Bilgen’in kongreye tek aday olarak gitmesi bekleniyor.

İKTİDARA GİDEN YOLDA KADROLARI OLUŞTURMALIYIZ
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bilgen, “31 Mart yerel seçimlerinde halkımız yüzde 70 oyla belediye başkanımızla seçti. Biz de örgüt olarak seçimlerde gereken çalışmaları yaptık. Başarıda örgütünü büyük bir payı var. Örgütümüzde önümüzdeki yıllarda iktidara giden yolda yönetim kadrolarını oluşturmalıyız. Bu süreçler görev alacak önemli olacak. Sağlıklı, uyumlu bir şekilde çalışacak bir yönetim oluşturacağız” dedi.

URLA’DA TEK ADAY
Mahalle delege seçimlerinde desteklediği listelerin üstünlük kurduğu Urla’da ise mevcut Başkan Hakan Özbadur’un seçime tek aday olarak girmesi bekleniyor.

YAKALADIĞIMIZ BAŞARIYI DEVAM ETTİRMEK İSTİYORUZ
İkinci döneminde yakaladıkları başarıyı devam ettirmek istediklerini kaydeden Başkan Özbadur, “Aday olmamızın en büyük nedeni, birlik ve bütünlüğü bu dönemde sağlamamız olmasıdır. Partimizin gösterdiği yükselişe daha fazla katkı koyabileceğimize inandığımız için aday olduk. İkinci dönemde de bu yapının devam ettiğini, bu işin tabandan başlayarak en tepeye çıkacağını, partimizi de burada en iyi şekilde temsil edeceğimizi düşünüyoruz. Burada bir başarı varsa bu başarıyı taçlandırıp devamını getirmek gerekiyor. Başarılar kısa süreçte olmaz. Devamını olma diye düşünüyoruz. Bundan dolayı da ikinci döneme de aynı şekilde devam edeceğimize inancımız sonsuzdur” dedi.

ÇİĞLİ’DE İKİ LİSTELİ ADAY
CHP Çiğli’de iki listeli seçim yapılacak. Mevcut İlçe Başkanı Mert Özcan, mahalle delege seçimlerinde beyaz listede yer almış ve ilçede büyük bir üstünlük sağlamıştı. İlçe Başkan adaylığını açıklamasının ardından muhalif kanattan da karşı hamle geldi. Çiğli’de geçtiğimiz günlerde Şirin Akgül de kongrede yarışacağını ilan etti.

BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE...
Birlik beraberlik mesajı veren Özcan, “Çiğlimizde geçtiğimiz günlerde parti içi yarış olan delege seçimlerini geride bıraktık. Bu yarışın demokratik bir yarış olduğunu küskünlükleri dargınlıkları bir kenara bırakıp bu bağlamda kimseyi ötekileştirmeden birleştirerek partimizde yarıştığımız arkadaşların rakip değil, partimizin iktidara yürüdüğü bu günlerde birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalıyız” dedi.

KAZANIRSAK…
Çiğli İlçe Başkan adayı Şirin Akgül, “Uzun yıllardır partide görev aldık. Yola, kadınları, gençleri partiye çekmek için çıktı. Eşitlikçi özgürlük siyaset yapmak, işçinin hakkını mağduru korumaya çalışacağız. Kaybedersek kazanan arkadaşın yanında oluruz. Kazanırsak da belediye ile dirsek temasında olup, çalışmalarına katkı koyacağız. Biz böyle amaçla yola çıktı. Şuna bizim tarafta çok olumlu bir hava var” dedi.