Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – CHP İzmir örgütünde heyecanlı bekleyiş başladı. 30 Kasım’da toplanacak PM’de aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir’in de olduğu birçok il ve ilçenin belediye başkan adayının açıklanacağı bildirildi.

11 İLÇEYLE İLGİLİ HAZIRLIK TAMAMLANDI!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP’li belediye başkanları tarafından yönetilmeyen Ödemiş, Selçuk, Kemalpaşa, Kınık, Torbalı, Aliağa, Menderes, Kiraz’la ilgili detaylı bir çalışma yapıp genel merkeze sunmuştu. Yücel ayrıca AK Parti ile makasın dar olduğu CHP’li başkanlar tarafından yönetilen Bergama, Tire ve Bayındırla ilgili de “Adaylar erken açıklansın” mesajını genel merkeze vermişti.

EĞİLİM YOKLAMASI SEÇENEĞİ
Yücel’in genel merkeze sunduğu raporda Selçuk, Torbalı, Menderes’te eğilim yoklaması yapılabileceği noktasında görüş bildirdiği öne sürüldü.

CHP’Lİ BELEDİYELERDE NE OLACAK
Bergama’da mevcut Başkan Mehmet Gönenç yokum derken üç isim öne çıktı. Burada İdris Yavuzyılmaz, Akın Yasa ve Salih Özçifçi’den birinin aday gösterilmesi bekleniyor. Tire’de ise 2014’te CHP’ye katılan ve seçimi kazanmayı başaran Tayfur Çiçek’le ilgili nasıl bir karar verileceği merak konusu. Bayındır’da ise partinin Ufuk Sesli ile yola devam etmesi bekleniyor.

SELÇUK’TA ÖRGÜT İKİ PARÇA!
Eğilim yoklaması noktasında ısrarcı olan Selçuk örgütü tam anlamıyla ikiye bölünmüş durumda. Bir grup partili eski Belediye Başkanı Vefa Ülgür’ü isterken bir bölümü meclis üyesi Filiz Sengel’i başkan adayı olarak görmek istiyor.

TORBALI’DA KIYASIYA YARIŞ! MENDERES’TE KAFALAR KARIŞIK
Torbalı’da ise eski Belediye Başkanı İsmail Uygur göreve talip olurken, Övünç Demir ismi de kulislerde sıklıkla dile getiriliyor. CHP’nin Menderes’te ise nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu.  

YETİŞMEZSE ARALIK’A KALIR
Öte yandan 11 ilçeyle ilgili çalışmanın yetişmemesi durumunda Aralık’ın ikinci haftasında toplanacak PM’de adayların belirlenebileceği belirtildi.