GÜNDEME BAKIŞ – CHP’de kimin il başkan adayı olacağı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kongre öncesi İl Başkanı Deniz Yücel ismini örgüte işaret edip etmeyeceği tartışılırken kulislerdeki hareketlilik sürüyor.

TÜRKBAY NE “EVET” NE “HAYIR” DEDİ!
Geçtiğimiz günlerde CHP Karabağlar ilçe kongresinde az bir oy farkla ilçe başkanı seçilen Mehmet Türkbay’ın il kongresinde aday olacağı iddiası kulaktan kulağa yayıldı. “İl kongresinde ada oymayı düşünüyor musunuz?” sorusuna Türkbay, “Henüz ilçe kongreleri bitmedi. Kendi evimizin önünü süpürmeye çalışıyoruz. Ben her dönem gönüllerin belediye başkanı, milletvekiliyim. Böyle yakıştırmalar yapılıyor. İnsanların akıllarına geliyorum. Doğaldır. İlçe başkanlığı koltuğuna yeni oturdu. İlk önce evimizin önünü bir süpürelim” yanıtı verdi.

ÇAM: ‘DÜŞÜNMÜYORUM AMA GÖREVDEN KAÇMAM’
Şimdiye kadar yapılan birçok ilçe kongresine katılan CHP’nin çalışkan isimlerinden eski Milletvekili Musa Çam’ın il kongresinde aday olacağı iddiası bomba etkisi yarattı. Çam, bu iddia ile ilgili konuştu. Eski Vekil Çam, “Evet, böyle bir şey konuşuluyor. Adaylığım söz konusu değil, düşünmüyorum. Kongreler biter ilçe başkanları bir araya gelir bir ihtiyaç olur, ağabeye ihtiyaç varsa aday olurum. Ama bu ben olmuşum başka tecrübeli isim olur fark etmez. Görevden kaçmayız. Fakat yarışa girmem uygun olmaz. 2017’deki il kongresi öncesi genel başkana, ‘bir tasarrufunuz var mı?” diye sorduk. ‘yok’ dedi. Aziz Bey de ‘Deniz Yücel olsun’ dedi. Genel başkan bu sefer bir işarette bulunur mu bilmiyorum. Bir isim işaret edilmesini siyaseten doğru bulmuyorum. İl başkanı kadar il yönetimi de çok önemli. İyi bir takım kurmazsanız başarılı olamazsınız” diye konuştu.