GÜNDEME BAKIŞ- CHP İzmir’de il gençlik kolları kongresi tarihi belli oldu. Koronavirüs salgınıyla ertelenen kongre 29 Ağustos Cumartesi günü Bornova Aşık Veysel Rekreasyon alanında gerçekleşecek. Kongre için Anıl Akgül ve Uygar Yıldırım resmen adaylığını açıkladı. 

İL BAŞKANLIĞI VE YÖNETİMİNE ADAYIZ 
Mert Anıl Akgül yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partisi'nin Gençlik Örgütleri partimizin öz gücüdür! Bizler bu partinin öz gücü olarak yapılacak il kongremizde İl Başkanlığı ve yönetimine adayız.
Başta doğup büyüdüğüm Urla'mızda olmak üzere İzmir'e yaşatılmak istenen kayyum düzenin değil demokratik bir düzenin inşası için var gücüyle mücadele edecek, bizlerle bu yolda ve partimizi bir adım ileri taşıyacak her projede desteğini esirgemeyecek tüm il kongre delegesi arkadaşlarımız, ilçe başkanlarımız ve yönetimleriyle bu yolda yürümekten onur duyacağız” dedi. 

GENÇLİK KOLLARI BAŞKANLIĞINA ADAY OLARAK… 
Uygar Yıldırım ise, “CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığına aday olarak sizi ve ailenizi yürekten selamlıyorum. Feodal beylerin revaçta olduğu ve pirim yaptığı bu zamanda; halkçılık unsuru geri plana atılıp unutuldu gibi. Gençlerin politiksizleştirilip, sindirilmesi ve gericileştirilmesi ise aydınlık geleceği ütopik olmaya itiyor. Büyük projeler ile gerçek alternatiflerin, sizlerin desteği ile olacağının inancını taşıyorum” diye konuştu. 

ASLAN İLE KOTAN’IN DA İSİMLERİ GEÇİYOR 
Öte yandan, Bayraklı Üyesi Cevat Eren Arslan ve Burak Kotan’ın da adaylık için hazırlıklar sürdürdüğü ifade ediliyor.