GÜNDEME BAKIŞ - CHP'de delege seçimleriyle başlayan, ilçe kongreleriyle devam eden parti içi yarışın il kongresine yansımasının nasıl olacağı merak konusu oldu. Kongre sürecinde birçok ilçede liste çıkaran ve Yücel'e mesafeli olan başta  İzmir eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu olmak üzere bazı partililerin nasıl hareket edeceği belirsizliğini bugüne kadar korudu.

GENEL BAŞKAN KILIÇDAROĞLU BİR KEZ DAHA DENİZ YÜCEL DEDİ
İddiaya göre; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 19 Ocak'ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede, Kılıçdaroğlu'nun Deniz Yücel'e açık destek verdi ve Soyer bu mesajla kente geldi. 

AÇIK KAPI BIRAKMADI!
Bu süreçten sonra kongrede aday çıkarma konusunda partililer genel merkez düzeyinde temasta bulundu ancak CHP liderinin Yücel konusunda açık kapı bırakmaması sonuç almalarını engelledi.

MESAFELER KALKTI, UZLAŞI SAĞLANDI
Kongre sürecinde siyasi mücadele ortaya koyan Nalbantoğlu ve birlikte siyaset yaptığı arkadaşları il kongresinde aday çıkarmayacağı ve Yücel'i destekleyecekleri bilgisi kulislerde bomba etkisi yarattı. Partililer bu durumu "mesafeler kalktı, uzlaşı" sağlandı olarak yorumladı. 

BAŞKA ADAY ÇIKMAYACAK ANLAMI YOK AMA
Yaşanan bu gelişmeler başkan aday çıkmayacak anlamının taşımadığını belirten parti yöneticileri ise, "Bağımsız bir isim il başkanlığına talip olabilir. Ancak adaylık için gerekli imzayı toplaması çok zor. Eğer bunu başarırsa tepki oylarını alablir. Ancak farkı engelleyemez" yorumunda bulundu.