GÜNDEME BAKIŞ – CHP’de ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından Gündeme Bakış, kongrelerin sonuçlarını sizler için derledi. CHP İzmir’de delege seçimleri 8 Kasım’da başlayıp 1 Aralık’ta tamamlandı.

İLK KONGRELER
İlçe kongreleri ise 14 Aralık’ta Urla, Seferihisar ve Bayındır’da kurulan sandıklarla başladı. 19 Ocak’ta Menemen ve Beydağ ile sona erdi.

YARIŞTILAR, KAZANDILAR!
Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, “yola devam” dedi. Kongre karşısına Akın Yasa çıktı. Kazanan Canbaz oldu. Çiğli’de mevcut ilçe Başkanı Mert Özcan’ın karşısına Şirin Akgün çıktı. Özcan, atanarak geldiği göreve seçilerek devam etti.  Konak’ta Çağrı Guruşçu “seçilerek” başkan seçilmenin mutluluğunu yaşadı. Gaziemir’de mevcut İlçe Başkanı Kasım Özkan’ın karşısına Ali Rıza Türken rakip çıktı. Özkan ipi göğüsleyen taraf oldu. Menderes’te Gizem Candan seçilerek ilçe başkanı oldu. Kongrede karşısına Güler Yılmaz çıktı. Candan rakibine fark attı.

KARABURUN’DA HELEF-SELEF YARIŞTI!
Yerel seçimler öncesi belediye başkan aday adayı olan ve ilçe başkanlığı görevinden istifa eden Bülent Çumçum ile görevi bıraktığı Erdal Subaşı CHP Karaburun ilçe başkanı olabilmek için yarıştı. Halef-Selef’in yarışını Subaşı kazandı.

TEK ADAYLI KONGREDE GÜVEN TAZELEDİLER!
Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar, Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur, Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak, Ödemiş’te Hamdi Halis, Torbalı’da Erol Günaydın, Dikili’de Hasan Altıparmak, Kınık’ta İsmail Yılmaz, Selçuk’ta Mehmet Karanfil tek aday olarak kongreye girdi ve güven tazeledi.

DEĞİŞİM DİYEN İLÇELERDE YARIŞ NEFES KESTİ
CHP’de 15 ilçede değişim yaşandı. Bazı ilçeler değişim “sancısız” olurken bazılarında kıyasıya rekabet yaşandı. Karşıyaka’da mevcut İlçe Başkanı Uğur Yıldırım aday olmadı. Kongre Serdar Koç ile Serdar Yavaşoğlu yarıştı. Kazanan Koç oldu.

Aliağa’da Özlem Şan Oğuzhan’la ile Saim Yurdakul yarıştı. Oğuzhan uzun bir aradan sonra yeniden ilçe başkanlığı koltuğuna oturdu.

FOÇA, BUCA, BALÇOVA, BAYRAKLI, BORNOVA VE NARLIDERE’DE MEVCUT BAŞKANLAR ADAY OLMADI
Foça’da de değişim oldu. Mevcut İlçe Başkanı Baran Gezmiş kongrede aday olmadı. Kongrede Ayla Yılmaz ile Nihat Dirim yarıştı. Kazanan, Ayla Yılmaz oldu.  Narlıdere de mevcut İlçe Başkanı Şahin Fırat “yokum” dedi. Kongrede Serkan Çağlar-Mesut Durgun rekabeti yaşandı. Kazanan Durgun oldu. Buca’da mevcut İlçe Başkanı Kasım Akdağ kongre öncesi aday olmadığını açıkladı. Kongrede Hacer Taş ile Ali Hıdır Uluduğ yarıştı. Taş, az bir oy farkıyla seçimi kazanmayı bildi.

Bornova’da ilçe başkanı Asım Güven’in aday olmadığı kongrede Ertürk çapın, Gürol Türkmentepe ve Selma Nalbahtoğlu yarıştı. Çapın en yakın rakibine 12 oy fark atarak Bornova ilçe başkanı seçildi.

SON DAKİKA SÜRPRİZİ
Balçova’da ise son dakika değişikliği yaşandı. Partinin tecrübeli ilçe başkanlarından Aygül Eryılmaz kongre günü aday olmayacağını söyledi. Binnur Akın kongreye tek aday olarak girdi ve kazandı. Bayraklı’da üç dönem ilçe başkanlığı yapan Cemalettin Alper de “yokum” diyen ilçe başkanları arasında yer aldı. Kongrede Selçuk Ayhan’la Pınar Susmuş yarışı oldu. Kazanan Susmuş oldu.

KİRAZ’DA BÜYÜK FARK
CHP İzmir’de kongrede en büyük farkın yaşandığı ilçe Kiraz oldu. İlçe Başkanı İsmet Kormaz’ın aday olmadığı kongrede Yücel Çetinkaya-Necati Efe rekabeti yaşandı. Çetinkaya seçimi 145’e 5 kazandı. 

AYDİLEK GERİ DÖNDÜ! İLÇE BAŞKANI YÖNETİCİ OLDU
Bayındır İlçe Kongresinde Behzat Aydilek, Murat Gülbay, Zühre Karaoğlan yarıştı. Yerel seçim öncesi belediye başkan aday adayı olabilmek için görevinden istifa eden Aydilek, görevine seçilerek döndü.

İlçe Başkanı Fatih Pavlat, Aydilek’in yönetiminde yer aldı.

KARABAĞLAR’DA MEVCUT İLÇE BAŞKANI SEÇİLEMEDİ! KAZANANI 3 OY BELİRLEDİ!
CHP’nin en “sürpriz” seçimi Karabağlar’da yaşandı. Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ile il yöneticisi Mehmet Türkmen’in yarışı nefes kesti. Türkmen 3 oy farkla seçimi kazandı.

KEMALPAŞA DA DEĞİŞİM DEDİ!
Karabağlar’da olduğu gibi Kemalpaşa’da değişim oldu. Mevcut İlçe Başkanı Mehmet Ayçil’in karşısına Ahmet Celil Balyeli rakip çıktı. Balyeli, seçimi kazanarak bir sürprizin altına imza atmış oldu. 

TİRE’DE BİR KEZ DAHA ŞENOYAR DÖNEMİ!
Tire’de bir kez daha Hakan Şenoyar dönemi başladı.

KONGRELER MENEMEN VE BEYDAĞ’LA SON BULDU
CHP’de kongreler Menemen ve Beydağ kongreleri ile son buldu. Memenen’de Serdar Değirmenci aday olmadığı kongrede üç aday yarıştı. Kongreyi Turan Erdoğan kazandı.  Beydağ’da ise ilçe Başkanı Mehmet Soğukkuyu aday olmadı. Kongrede meclis üyesi Şakir Başaran başkan seçildi.