GÜNDEME BAKIŞ – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz Cuma akşamı İzmir’e geldi. Kılıçdaroğlu’nun İzmir programı öncesi CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’le milletvekilleri arasında davet krizi yaşandığı ortaya çıktı.

NARLIDERE METROSUNA KATILMAYIN
Milletvekilleri whatsapp grubuna İl Sekreteri  Fulya Akçay, CHP liderinin Narlıdere metroda yapacağı incelemeye sadece Tunç Soyer, Ali Engin ve İl Başkanı Deniz Yücel'in katılacağını belirtti.  Bazı vekiller sadece programı paylaşan Akçay’a tepki göstermesi üzerine araya İl Başkanı Deniz Yücel girdi. Bir yanlış anlaşılma yaşandığını belirten Yücel’in asansör belli sayıda kişi taşıdığı ve iniş çıkışlarda tehlike yaşanabileceği için böyle bir uyarıda bulunduklarını ifade etti.

SINDIR TEPKİ GÖSTERDİ
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır’ın bu duruma tepki gösterdiği öğrenildi. Sındır’ın, “Milletvekilleri ne zamandır genel başkanını yanında fazlalık ya da kalabalık oluşturuyor?” dediği öğrenildi. Milletvekillerine Güzelyalı’daki programdan itibaren genel başkana eşlik edebileceklerinin söylenmesine CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın, “Lütfettiniz” çıkışında bulunduğu öğrenildi.

GENEL BAŞKANA BİLGİ VERECEKLER

GÜNDEME BAKIŞ’a konuşan bazı vekiller, “Buradaki tavır doğru değil. Genel başkan zaten durumu görmüş, anlamıştır” değerlendirmesinde bulundu.

KATILMADILAR

Bu tartışmanın ardından milletvekilleri Tacettin Bayır, Kani Beko, Atilla Sertel, Bedri Serter, Sevda Erdan Kılıç katılmadı. Mahir Polat, Murat Bakan, Ednan Arslan, Kamil Okyay Sındır ise programlarda yer aldı.