Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – İzmir’de CHP yerel seçimlerde İYİ Parti ile ittifak yaptı. CHP, 28 ilçede aday gösterdi; 2 ilçede İYİ Parti adayları destekledi. Seçimin sonucunda CHP 24, İYİ Parti ise Tire’yi kazandı. 2014 yerel seçimlerinde kaybedilen Kemalpaşa, Torbalı, Menderes, Ödemiş’i geri alan CHP; Bayındır ve Bergama’yı AK Parti’ye kaptırdı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni de rekor oyla kazanan CHP’de seçim sonuçları “başarılı” olarak değerlendirildi.

MASAYA YATIRILACAK
CHP İzmir il örgütü şimdi de yerel seçim sonuçlarını masaya yatırmaya hazırlanıyor. İl başkanlığının hazırladığı taslak programa göre; ilçelerde danışma kurulları mayıs ayında toplanarak seçim sonuçlarını değerlendirecek. Burada yapılanlar/yapılmayanlar masaya yatırılacak. Mayıs ayı sonunda ise il danışma kurulu toplanacak.

BAZI İLÇE BAŞKANLARI “SÜRECİN DIŞINDA” TUTULDU DEMİŞTİ
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, seçim sonrası ilçe başkanlarıyla toplantı yapmış, o toplantıda bazı ilçe başkanları aday belirleme sürecinin dışında tutulduklarını öne sürerek eleştirilerini dile getirmişti. Yücel ise, ilçe başkanlarının yüzde 70 oranında istediklerinin olduğunu belirtmişti.