GÜNDEME BAKIŞ- CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter Gündeme Bakış TV’nin canlı yayın konuğu oldu. İstanbul seçimlerinin yenilenmesiyle ilgili sert açıklamalarda bulunan Serter, “İstanbul seçimleri iptal olmadı. Zarfların içerisinde bir kağıt iptal edildi. O da büyükşehir belediye başkanlığı kağıdıdır. Bu karar CHP’li ve sosyal demokratları hiçbir şekilde tatmin etmedi. Sahtekarlık sadece bir kağıtta varmış dediler. Nasıl böyle bir karar aldılar bilmiyorum, kainattan bir haber mi yoksa vahimi mi geldi? Bu hakikaten hukuksuz bir karar. Biz CHP olarak, her zaman hakkı aradık. ‘hak hukuk adalet’ dedik. O zaman 39 ilçenin tamamını iptal edin’ diye başvurduk. Bütün sandık kurulları onlara ait, YSK Başkanı Sadi Güven 2 Mart’ta çıktı, ‘bundan sonra hiçbir şey değişmeyecek’ dedi. 2 Mart’tan sonra ne oldu, yoksa sonuç bunlara acı mı geldi? Acı bir reçete mi sundu bunlara ama acı reçete sunmak halkın en büyük hakkıdır” diye konuştu.

KEMERALTI VE ALSANCAK’TA VATANDAŞ DÜKKAN KAPATIYOR
Ülke ekonomisinin zor bir süreçten geçtiğini kaydeden Serter, İzmir’de esnafın dükkan kapattığını söyledi. Serter, “Türkiye’deki ekonomi Dolar ve Euro ile bağlantısı yok’ diyemeyiz. Hele hele 2007’ye kadar bu gümrük vergilerini çıkarılmayana gemi gemi Çin’den ürünler geldi. Her zaman söylemişimdir, İzmir’e gelen her gemi bir fabrikanın kapanmasına neden olmuştur. 2007-2008’den sonra ‘nereye gidiyor bu durum’ denilmeye başladı. Şunda ülkemizde çocuklara oyuncak üretecek fabrika bulunmuyor. Top üreten fabrika kalmadı. Ürünleri sıfır vergi ile getirtmeye başladılar. Vatandaş inanılmaz derece kötü malzeme ve işçilikle yapılmış olan ürünleri kullanmak zorunda bırakıldı. Kimyasalı bozuk ürünleri çocuklarımıza kullandırttılar. Bunların hepsi kanserojen maddeler içeriyor. Hep doları dışarıya verdik.  Dolar’ın ve Euro’nun bu hale gelmesine bir kumpas kuran insanlar, bu yükselmelerden ve alçalmalardan çok yüksek paralar kazanmaktalar. Vatandaşımız da yazık maaşımı alıp da şuradan bir euro alayım da belki yükselir diyorlar. Ama euro düşüyor halkın o parası da gidiyor. Türkiye’de bir kumar zinciri kurulmuş durumdadır. Bunu kırmak lazım, bunu da hükümet kırmalıdır. Şuan da ülkemizde çok ciddi bir ekonomik kriz bulunuyor. Yaşım 59’a geliyor. Çocukluğumdan beri esnaflık yapıyorum. 7 yaşında Kemeraltı’nda yetiştim. Şuanda Kemeraltı, Alsancak’ta dükkanların çoğu kiralık  durumda. Alsancak’ta Gül Sokak’ta esnaflar buralarda hava parasıyla satardı. Şimdi hepsi boşalmış durumda. Yeşillik Caddesi’nde mobilya sektörü de aynı şekilde. Gençler ekonomik durumdan evlenmekten çekiniyor, evlenen de ekonomik zorluklar nedeniyle yüzde 50’si boşanıyor” diye konuştu.

HEDEFİMİZ 30’DA 29’DU
Serter, 31 Mart yerel seçimlerinde başarılı bir sonuç aldıklarını belirterek, “İzmir örgütümüz ve vatandaşlarımız sahada inanılmaz çalışmalar gerçekleştirdik. 15 yıllık başkanlık süresinin ardından Başkan Kocaoğlu ayrıldı, Tunç Başkan geldi. İzmir’e yeni bir enerji getirdi. Vatandaşa çok dokundu. İzmir halkı da kendisini çok kabullendi.  Hedefimiz 30’ta 29’du ama olmadı. 25 ilçe kazandık. Ben 30 ilçede çalışmalar yaptım. Onlar önceki süreçte de aday adaylarımızla tanıştım. Ankara’da 270 aday adayı ile tek tek görüşmeler yaptım, dinledim. Aday adaylarımızın hepsi başkanlık yapabilecek durumdalardı fakat partimizin bazı kararlar alması gerekiyordu” dedi.   

DEMEK Kİ BİZ VE ADAYLAR DAHA İYİ ÇALIŞMALIYMIŞIZ
İzmir’de CHP’nin kazanamadığı ilçeler hakkında öz eleştiride bulunan Serter şunları söyledi:
“Aliağa benim mihenk taşımdım. Burayı mutlaka kazanmamız gerekiyordu. Aday olarak en iddialı adayı koyduk. Maalesef kazanan aday çok ciddi çalışmalar yapmış. Özellikle Petkim ve Siteler bölgesinde gelen oylarla geriye düştük. 1600 oyla kaybettik. Demek ki burada biz ve aday iyi çalışmamış. Belediye Meclis üyeleri, belediye başkanından daha fazla oy aldı. Bergama da çok az oyla kaybetti. Burada iletişim kopukluğu gördüm. Belediye başkanı adayımızla halkımız arasında kopukluk olduğunu gördüm. Belki İdris Bey, biraz daha kucaklayıcı biraz daha ağabey, biraz daha doktor kimliğini kullanabilseydi burayı kazanırdık. Kınık zaten AK Parti’deydi adayımız zaten yapabileceğini yaptı. Bayındır’da Başkanımız Ufuk Sesli, esnafa hiç dokunmamış. Burada karnımız ağrıyordu fakat son düzlükte bunu toparlayamadık. Tabi ki parti olarak özeleştirimizi yapacağız. Tek tek inceleyip buna göre bir önlem alacağız. Ödemiş ve Kemalpaşa’yı aldık. Bu durum bizi sevindirdi”

DENİZ BAŞKAN’IN GENÇLİĞİNİN VERDİĞİ EKSİKLİKLER VAR
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in performansını değerlendiren Serter, “Deniz Başkan genç ve örgütün desteğiyle şu süreçte iyi bir il başkanlığı yapmaya çalıştı fakat herkesin eksikleri olabilir. O da gençliğinin verdiği bir eksikliğidir. Siyasette fazla bir tecrübesi olmadan bu yükün altına girdiğinin eksikliğidir. Bunların zorluklarını yaşıyordu” dedi. 

TUNÇ BEY BİR KERE ÇOK SAMİMİ
Tunç Soyer’in İzmiriler tarafından sahip çıkıldığını ifade eden Serter şunları söyledi:
“Tunç Başkan deneyimli, ilçe belediye başkanlığı görevinden geldi. Büyükşehir Belediye büyük bir belediye, 30 ilçesi olan 4 buçuk milyon nüfusa sahip bir belediye. Tunç Bey, kendisini yapısal olarak da hazırlayıp gelmiş durumda. Hazırları ciddi bir şekilde var. Daha bir ay oldu, ilerleyen dönemde ekibinde değişiklikler olabilir. Hoşuma giden şu oldu; hiçbir şekilde işler aksamadan devam ediyor hatta artıyor. Şuanda Aziz Bey ile gelen ekiple devam ediyor. Çalışacağı ya da çalışmayacağı ekip arkadaşları olacaktır. Bir kere çok samimi, içten, demokrasiye inanmış, hakikaten İzmir’e seven bir insan.”

İSTANBUL’A GİDECEĞİZ
Serter, “İstanbul’a gideceğim. Partimizin görev vermesini bekliyorum. Zaten İstanbul’da da çalışmalar devam ediyor. Grup Başkanvekillerimiz başkan yardımcılarımız toplantı yapıyorlar. Bildiğiniz üzere AKP sandıkların sayılmasını istemişti. Bütün milletvekilleri 144 milletvekilleri İstanbul’daydık. Kağıthane, kartal adalar beylik düzüne gittim. 7/24 sandık başında nöbet tutuk. Hangi partiden olursa olsun çok iyi çalıştılar fakat sonuç olarak böyle bir eziyet çıktı. Bunu da hep birlikte atlatacağız” diye konuştu.