Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter korona virüsü ile mücadele kapsamında alınan son kararlara dair açıklamada bulundu. Kararların gecikmeli de olsa doğru olduğunu belirten Serter, “Uzun zamandan beri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer , ‘İzmir’de sokağa çıkma yasağı gelsin’ çağrısında bulunuyor. Bunu basında da, toplantılarda da ifade ediyor. Ben de kendilerine katılıyorum. Bunu daha önce yapmış olsaydık, İzmir bugün vaka sayısı tablosunda 2’nci sırada olmayabilirdi. Daha az sayıda hastamız, daha az sayıda vefat eden, kaybettiğimiz insanımız olurdu. En son alınan kararların gecikerek alındığına inanıyorum. İzmir’e giriş çıkışların durdurulması, izne bağlanması önceden alınması gereken bir karardı. 65 yaş üstü vatandaşlarımıza ‘Evde kal’ mesajı verildiğinde 20 yaş altına da bu uygulamayı o tarihte sokmak lazımdı. Eğer sokulsaydı belki bu hastalık bu kadar büyümeyebilirdi. Gecikmiş de olsa alınan bu karar bence doğru. 30 ilde karantina kararı da doğru bir karar’’ dedi.

‘’HER KRİZİN SONU FIRSATTIR’’
Durma noktasına gelen ekonomik faaliyetlerin piyasa açısından salgından sonra fırsata dönüşebileceğine dikkat çeken Bedri Serter, “Ekonomiyi konuşacak hiç halimiz kalmadı. Herkes, tüm iş dalları sanayicisi, esnafı, küçük esnaf, bakkal, işçi, işveren çok zor durumda kaldı. Bu dünyayı saran Kovid-19 virüsü hayatı durdurmuş vaziyette. Kriz bittiği zaman ekonomiyi net olarak değerlendiremiyoruz, farklı görüşler var ama şu da olabilir. Her krizin sonu fırsattır. Herkesin her şeye ihtiyacı olacak. Evlenmek isteyenler şu anda evlenemiyor. Dolayısıyla mobilya, daire, ev piyasası duruyor. Hareket eden bir yer yok. Virüs salgını bittikten sonra piyasa açısından bu bir fırsata da dönüşebilir. Açıkçası ben öyle görmek istiyorum. Moralli görmek istiyorum bu konuyu. İzmir’de hiçbir yerde faaliyet yok. İşletmeler kapandı. Bu da ekonominin durduğunu gösteriyor. Hiçbir çark dönmüyor’’ dedi.

‘’EKMEĞİMİZİ 4’E BÖLECEĞİZ, PAYLAŞACAĞIZ AMA HEPİMİZ DOYACAĞIZ’’
Salgından dolayı yaşanan ekonomik güçlüklerin de elbirliği ile üstesinden gelineceğini belirten Bedri Serter, CHP’li Belediyelerin ayni yardımlarının artarak devam edeceğini açıklayarak ihtiyacı olan vatandaşların belediyelere müracaat etmesi çağrısında bulundu. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmesine müsaade etmeyeceklerini ifade eden Serter, “Bu arada asgari ücretle çalışan arkadaşlarımızın da geçinmeleri çok zor. Evli olan arkadaşlarımızın da geçinmesi çok zor, biz bunun bilincindeyiz. Bu sebeple CHP’li belediyelerimizin ayni yardımları daha çok büyüyecek. Hiçbir evi, hiçbir aileyi gıdasız, ürünsüz bırakmayacağız. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da dediği gibi hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Mümkün olduğunca ihtiyacı olan kim varsa belediyelerimize müracaat etsinler. Biz onlara destek olacağız. Bu bir kardeşlik ve barıştır. Herkesi ihtiyacını hep birlikte karşılayacağız. Bir ekmeği 2’ye değil, 3’e, 4’e böleceğiz, paylaşacağız ama herkes doyacak. Biz bunu gerçekleştireceğiz. Bu süreçte geçecek’’ dedi.

‘’BEN KOVİD-19’UM, BANA YAKLAŞMAYIN!’’
Korona virüsle mücadele de kişisel önlemlerin de önemine vurgu yapan CHP’li Serter, “Son yüzyılın en kötü virüsünü yaşıyoruz. Herkesin dikkatli olması sosyal mesafeyi koruması, gerekli önlemleri alması lazım. Ben Kovid-19’um bana yaklaşmayın diyorum. Herkesin bunu yapması lazım, herkes birbirinden 3 adım ötede kalsın. Hepimiz virüs taşıyor olabiliriz. Bu sebeple önlemlerimizi ciddi almalıyız. Sıklıkla ellerimizi yıkamaya özen göstermeliyiz. Eğer mecbur değilsek kesinlikle dışarı çıkmamalıyız. Güzel günlerde sevdiklerimizle bir arada olmak, dışarıda olmak için şimdi evde olmamız gerekiyor’’ dedi.