Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ - Sonucu merakla beklenen CHP’de milletvekili aday listesi açıklandı. İzmir’de listeye gerek girenler gerek girenlerin sıralamasında sürprizler yaşandı. Bu konu hakkında Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, Karabağlar İlçe Başkanı İhsan Yıldız, Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz ve Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ Gündeme Başkış’a görüş belirtti.

 “BİZ İSİM TARTIŞMAYIZ”
Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, “Kimin milletvekili olduğu bizim için o kadar önemli değil. Biz isimleri tartışmayız. Önemli olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin büyüklüğüdür” dedi.

“GENEL MERKEZ’İN KARARI”
Karabağlar İlçe Başkanı İhsan Yıldız, “Genel Merkez’in verdiği karar. Genel Merkez, kamuoyunun görüşlerini aldıktan sonra bir değerlendirme yaptı. Sonuçta hepimiz Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyeleriyiz. Bunun için mücadele ediyoruz. Listeye girenler için de bu şekilde. Bu arkadaşlarımız Cumhuriyet Halk Partisi için elinden gelen mücadeleye verecektir. 24 Haziran seçimlerinde çok iyi bir sonuç alacağız” diye konuştu. 



“GÖNÜL İSTERDİ Kİ LİSTEDE DAHA FAZLA KADIN YER ALSAYDI”
Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz, “Genel Merkez’in kararı. Gönül isterdi ki kadınların listede daha fazla yer alması ama listede yer alan arkadaşlarımız da çok saygıdeğer insanlar. Tacettin Bey’in (Bayır) çok güzel bir açıklaması oldu, ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ diye. Bu görüşe katılıyorum. Bizim için önemli olan 24 Haziran’da çok iyi bir sonuç almaktır” dedi. 

“BUNU TARTIŞACAK VAKİT YOK”
CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, “Ben örgüt emekçisiyim. Genel Merkez’in verdiği bir karar bize saygı duymak düşer. Listede yer alan isimlerinden memnun olup olmak önemli değil. Her şey çok kısa bir sürede gerçekleşti. Artık önemli olan 24 Haziran’da zaferle ayrılmaktadır” diye konuştu.