Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ- CHP İzmir’de olağanüstü kongre sürecini tamamladı. Kınık, Torbalı, Tire ve Bayraklı’da nefes kesen kongrelerin ardından kazanan ve kaybeden adaylar “Kazanan CHP’dir” diyerek el ele tutuşup birlik ve beraberlik mesajı verdi.  

DAHA SORUMLU HİSSEDECEKLER!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, kongre sürecine ilişkin konuştu. Sürecin demokratik bir yapıda işlediğini vurgulayan Yücel, “Olağanüstü kongrelerimizin yapıldığı ilçelerde süreç, demokratik bir yarış içinde, birlik ve beraberliğimizi güçlendirecek biçimde tamamlandı. Aday olan arkadaşlarımızın hepsi CHP kimliğine yakışan, partili olmanın verdiği sorumlulukla hareket ederek bu sürece katkı koydu. Yeni seçilen ilçe başkanlarımız ve yönetimleri şimdi görevlerini seçilmiş bir yönetim olarak yapacakları için, kendilerini daha güçlü ve daha sorumlu hissedecekler. Bu da daha doğru ve etkili işler yapılacağı anlamına gelir” açıklamasında bulundu.  

YARIŞ ARTIK BİTTİ

“Seçilen ilçe başkanlarına ve yönetimlerine ne mesaj vermek istersiniz” sorusunu yanıtlayan Başkan Deniz Yücel, “Arkadaşlarımıza özellikle bir mesaj verme kaygısı taşımıyorum. Hepsi partimizin içinde, birçok seçim görmüş, çeşitli görevlerde yer almış kıymetli isimler. Zaten taşıdıkları sorumlulukların farkındalar. Elbette parti de kongre yarışının bittiğini, artık tüm ilçe örgütünü kucaklayarak, birlikte çalışarak bu yolda ilerlemeleri gerektiğinin de farkındalar. İlçe başkanlarımız ve örgütümüz, makam odalarının değil, sokakların, köylerin ve vatandaşın olduğu her yerin çalışma alanları olduğunun bilincinde” ifadelerini kullandı.  

İDDİALAR KARŞISINDA İNCELEMELERİMİZ OLUYOR

Olağanüstü kongre süreçlerinde ortaya atılan “Delegeye baskı yapılıyor” iddialarının hatırlatılması üzerine konuşan Başkan Yücel, “Her kongre öncesi bu tür söylentiler çıkabilir. Bizim için ‘Bunlar söylenti midir yoksa gerçek midir’ kısmı önemlidir. İl Başkanlığı olarak bu tür iddialar karşısında elbette ki, incelemelerimiz oluyor. Ancak bu süreçte yapılan olağanüstü kongrelerle ilgili bu türden bir iddianın gerçeklik payı olduğuna dair bir duruma rastlamadık. Tüm kongrelerimizde çok şeffaf ve demokratik ortamlar sağlandı. Kongre delegelerimiz de özgür iradelerini sandığa yansıttılar. Kongre sonrasında oluşan birlik tabloları her şeyi anlatıyor zaten” diye konuştu.  

“TARAFSIZLIĞIMIZI KORUDUK” 

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Kongre süreçlerine il başkanlığı olarak müdahalede bulundunuz mu ya da belediyeler böyle bir şey yaptı mı?” sorusunu ise, İl Başkanlığı olarak ne bir adayı destekledik, ne de bir adaydan yana müdahalede bulunduk. Böyle bir tavır içinde olmak, yani müdahalede bulunmak her şeyden önce il başkanlığı makamına saygısızlık olur. Sürecin başından beridir, tarafsızlığımızı ve demokratik tavrımızı koruduk. Kongre delegelerinin özgür iradesine müdahale benim için asla kabul edilemez. Belediye başkanlarımızın direkt bir müdahalesi olduğunu da düşünmüyorum. Ancak, kendi ilçelerinde uyum içinde çalışmayı arzu ettikleri ilçe yönetimleri ile ilgili görüşlerini, adaylarla veya delegelerle paylaşmış olabilirler. Bunun da parti üyelerinin müsaade ettiği kadar yapılan bir paylaşım olduğunu düşünüyorum” sözleriyle yanıtladı.