Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- CHP İzmir’de yarın yapılacak İl Gençlik Kolları kongresi için 4 isim resmen aday olacağını açıkladı. İl Eski Başkan Yardımcısı Mert Anıl Akgül, CHP Bayraklı Üyesi Cevat Eren Aslan, CHP Karşıyaka Üyesi Uygar Yıldırım ve İl Hukuk Komisyonu Başkanı Burak Kotan arasında kıyasıya bir yarış bekleniyor. Adaylar Gündeme Bakış’a çarpıcı açıklamalarda bulundu. 


“AKLIMIZA GELMEYECEK BASKILAR KURUYORLAR”

Mert Anıl Akgül, aylardır sahadaki çalışmalarını sürdürdüğünü fakat İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu’nun seçimlere müdahil olduğunu öne sürerek, “Çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlçe ilçe gezip arkadaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Arkadaşlarımız üzerinde büyük kamu bir baskı var. Ama genç arkadaşlarımız dik durmaya devam ediyor. Arkadaşlarımız sandıkta gereken cevabı verecektir. 7-8 aydır biz mücadelemizi sürdürüyoruz. Her ilçeyi 10 kez gittik. Bu seçimi kazanacak en güçlü ekip biziz. Son 10 günde kamuoyunda çıkan bir arkadaşımız (şahsına kesinlikle bir lafım yok, çok düzgün bir arkadaşımız) kendisini destekleyenler Mustafa Özuslu tarafından genç arkadaşlarımıza büyük baskılar kuruluyor. Aklımıza gelmeyecek şekilde baskı kurmaya çalışıyorlar. Yaş kotası üzerinden beni seçime sokmamaya çalıştılar ama böyle bir ihtimal yok. Bu konuyla ilgili çok fazla emsal karar var. Divana da sunacağız. Bu dönem seçilen Ankara Gençlik Kolları Başkanı da benim yaşımda ve seçime girdi kazandı. Genel merkezden konuyla ilgili yazıları aldık” diye konuştu. 

ÖRGÜT BİR İRADE GÖSTERECEK
Cevat Eren Aslan ise, “Yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Seçime de kısa bir zaman kaldı. Sahada çok güzel bir enerji var. Genç arkadaşlar olarak seçime girecek. Örgüt bir irade gösterecek. Bu irade hepimizin başımızın üstünde olacak. Ben seçilirsem eminim ki diğer aday arkadaşlarımız koluma girecek, birlikte mücadele edeceğiz. Onlar da seçilirse ben de aynısı yapacağız. Cumhuriyet Halk Partisi iktidara çok yakın olduğu bir dönemde. Bu yüzden iktidarın örülmesinde en temel taş da gençler. Gençlerle birlikte geleceği inşa etmek için birlikte mücadele vermeye devam edeceğiz” dedi. 

"ÖZUSLU VE POLAT SEÇİMLERE MÜDAHALE EDİYORLAR"
CHP’ye yakışmayan bir seçim sürecinin yaşandığını kaydeden Uygar Yıldırım, “Sahadayız, iyi bir enerji yakaladık. Fakat oy kullanacak arkadaşlarımız üzerinde büyük bir kamusal baskı var. Bu gençliği bir adım öteye itmek değil, gençliği kamu binasına bağlı kalmasına neden olur. Bu baskının dışarıda kalacak muhalefet grubunun daha güçlü kalmasını sağlayacak. Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında arkadaşlarımız bu göreve bayrağı daha ileriye taşımak için talip oldu. Hepimizin buraya gelesiyle kadar bir emeği oldu. Son aday çıkan arkadaş için bu kadar kamu baskının kullanılması doğru değil. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özslu ve CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat seçimlere müdahale ediyor. Genç arkadaşlarımıza iş vaadiyle gidiyorlar. Bu seçim değil diretme, dayatma oluyor. Ama biz heyecanımızdan hiçbir şey kaybetmeden kongrede aslanlar gibi konuşacağız. Feodal ağalığa karşı mücadele vermemiz gerekiyor. Burada feodal ağalığı toprak ağalığı değil, sosyolojik feodaliktir. Buna karşı sonuna kadar direneceğiz. Hiçbir şekilde bu arkadaşlara prim vermeyeceğiz. İster milletvekilleri, ister ilçe başkanları, ister belediye başkanları olsun biz hiçbir şekilde bunlara pirim vermeyeceğiz. İş vaadini hiçbir şekilde genç arkadaşlarıma vaatte bulunmadım. Yapanları da kınıyorum. Bunlar cumhuriyet Halk Partili değildir. Bunlar Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde yabancılaşmış, koltuk sevdalı, kömür ve makarna dağıtarak örgütlenmeye çalışan tipler olmuşlar. Bu utanılacak bir durum” açıklamalarında bulundu. 

“BOZUK DÜZENE KARŞI ÇIKMAK İÇİN”
Seçimlerde resmen adaylığını açıklayan son isim Burak Kotan oldu. Kotan, “Gençlik Kollarımızın çağın gereklerini görmezden gelmesi, bilimden, teknolojiden ve çağdaş iletişim kanallarında faydalanmaması düşünülemez. Bu nedenledir ki siyasal faaliyetleri salt sosyal medya aktivitelerine indirgeyen yaklaşım bir an önce terk edilmelidir. Asıl olan örgütlenmektir. Örgütlenmek, birken iki, ikiyken dört olabilmektir. Temel hedefimiz bu olmalıdır. Örgütlü, aktif, katılımcı bir gençlik yapısı önceliğimizdir. Üniversitelerdeki topluluklarda, sendikalarda, dernek ve vakıflarda partili genç arkadaşlarımızın görevler üstlenmesini desteklemeli, başarılı olmaları için çaba göstermeliyiz. Bu hem partimizin tüzükte bize vermiş olduğu bir görev hem de farklı kesimlerden genç arkadaşlara ulaşabilmenin ve örgütleyebilmenin en önemli yollarından biridir. Gençlik Kollarında çoğunlukçu bir anlayışı değil çoğulcu bir anlayışı hayata geçirmeliyiz.  Gençlik Kolları faaliyetlerini sadece yönetim kurulunun aldığı kararlarla sınırlandırmamak, kararların alınma sürecine olabildiğince çok genç arkadaşımızı dahil etmek, gücümüzü ve etkinliğimizi artıracaktır. Bu görüşleri paylaşan arkadaşlarımla yaptığımız son değerlendirmede, kimin kimle hareket ettiğinin değil, hangi fikirle ve hangi hedefle yola çıktığının konuşulduğu, sorgulandığı, karşıtlıkların ve birlikteliklerin ideolojik temeller üzerinden şekillendiği, ama yoldaşlık hukukunun gözetildiği, korunduğu yoldaşlık kavramının, sadece hamasi nutuklarda alkış almak için kullanılmadığı, gereğinin yerine getirildiği, Hiçbir ilçenin diğerinden üstün tutulmadığı, tüm ilçelerin eşit olduğu, birlikte hareket edebildiği,  kavganın parti içinde değil çete mafya Cumhuriyetine dönüştürülmek istenen ülkemizdeki bu “bozuk düzene” karşı verildiği bir Gençlik kollarına başkanlığına aday oldum” diye konuştu.