Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Cumhuriyet Halk Partisi Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP Genel sekreteri Selin Sayek Böke, CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen yeni üye rozet takma törenine katıldı. Yapılan törende 450 yeni üye CHPye katıldı. Törende yeni üyeler düşüncelerini paylaştı.  

DENİZ YÜCEL: “SİZLERLE DAHA GÜÇLÜYÜZ” 

Programın ev sahibi olan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olmak bir taraftan bir onurdur bir taraftan size ve tabi ki bize çok önemli bir sorumluluk ve misyon yükler. Cumhuriyet Halk Partisi köklerini Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk cemiyetlerinden alan, milli mücadeleyi örgütleyen tam bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmasını sağlayan, o milli mücadeleyi başarıya ulaştıran bir siyasi parti. Her türlü imkân  varken çok partili sistemin önünü açarak demokrasiyi Türkiye’de hayata geçiren, her zaman eşitlikten, özgürlükten, demokrasiden, ezilenden yana bir parti. Demokrasinin gerçek anlamda Türkiye’de hayata geçmesinden yana. Hepiniz zor günler geçiriyorsunuz. Ekonomik kriz erkesi etkiliyor , bunu mutfağınızda, cüzdanınızda hissediyorsunuz. Özellikle son birkaç ayda yandaşlar dışında halkımız fakirleşti yoksullaştı, bu bir kader değil, bu ülkeyi yönetenlerin yönetme biçimi ve tercihi. Biz bu yaşadığımız sıkıntıları düzeltmek için, ülkemize adaleti, barışı, hoşgörüyü, insanca yaşamı getirmek için mücadele veriyoruz. Bu mücadelede başarılı olacağımıza ben tüm kalbimle inanıyorum. Burada çok farklı kesimlerden arkadaşlar var. Geçmişte farklı siyasi partilere oy vermiş olabilirsiniz, farklı siyasi partilere üye olmuş olabilirsiniz. Biz bunlarla ilgilenmiyoruz. Çünkü  bizi bir arada tutan ortak değerler var, kırmızı çizgilerimiz var. Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, milletimiz ve bayrağımız…  Bizim kırmızı çizgimiz. Bunun dışındaki farklılıklarımız, inançlar, yaşam tarzı, hayata bakış açısı, bunların hepsi bizim zenginliklerimizdir. Bizim 84 milyon vatandaşımızla birlikte mutlu, huzurlu, barış içinde yaşayacak ülkeyi hep birlikte kuracağız. Sizlerin katılımıyla çok daha güçlüyüz, umutluyuz. Bu mücadeleyi sizlerin de desteği, katkısıyla birlikte başarıya ulaştıracağız. Ben ailemize katılan tüm dostlarınıza hoş geldiniz diyorum, aldığınız bu onurlu görevde başarılı diliyorum. Bugün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer de aramızda olmak istiyordu ama daha önce yapılan bir program nedeniyle katılamıyor” dedi.  

ÖZUSLU: “BELEDİYELERİMİZ ÇALIŞIYOR” 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i temsilen konuşan Büyükşehir Başkanvekili Mustafa Özuslu, “CHP’li belediyeler tıkır tıkır çalışıyorlar ve halka hizmet etmek için her türlü baskıya, engellemeye rağmen işlerini yapmaya devam ediyorlar. Adım attığınız CHP, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘benim iki emanetim var’ dediği iki emanetten biridir. Biri CHP, diğeri de ilelebet payidar kalacak Türkiye Cumhuriyeti’dir. CHP’li olmak bir onurdur. CHP’nin üyeleri içinde en büyük rütbe ise partinin neferi olmaktır. Türkiye’ye giydirilmeye çalışılan gerici, faşist uygulamaları yırtıp atıp Türkiye’yi laik demokratik hukuk bir devleti çevirme mücadelemize adım attığınız için hepinizi alkışlıyorum” dedi. 

BÖKE: “ADRES BURASI” 

Genel Sekreter Selin Sayek Böke, “Bugün içinde bulunduğumuz derin karanlığın aşılması için yeni siyasette ihtiyaç var. Sayın Genel Başkanımızın başında bulunduğu siyaset tam da bu siyaset. Hepimizin eşit olduğu, dayanışmayla var olabileceği, 100 yıla dayanan mirasla CHP’yi büyüten varlığınız için size teşekkür ediyorum. Karanlık bu umut ışıklarıyla aşılacak. Demokratik bir toplumu ayağa kaldırma iradesi böyle büyüyecek. Şu andan itibaren göreviniz sizin gibi henüz katılmamış olanlara adres burası ancak bir arada durursak bize dayatılan yıkımın karşısında yeniden ayağa kalkacak devleti birlikte var ederiz deme sorumluluğu sizin de omuzlarınızda . İktidarın yıkıcı siyasetinin sonucu ekonomik buhran, mutfaktaki yangın, yeni zamlar, hayat pahalılığı ve karanlıkla karşı karşıyayız” dedi.  

SALICI “40 YILDIR CHP’DE EMEK VERENLER GİBİ YOL ARKADAŞIMIZSINIZ” 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, “Bugün aramızda olan daha önce başka siyasi partilere oy veren değerli arkadaşlarımız hoş geldiniz. Ben size Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının neyi yapmadığını anlatmayacağım, zaten bir şeyleri iyi yapıyor olsaydı siz bun CHP’ye katılmazdınız. AKP birçok şeyi bilerek ve isteyerek yanlış yaptı. Elektrik faturasını ödeyemediği için sokağa çıkan, protesto eden Türkiye’nin her yerinde vatandaşlarımız var. 2 günden beri elektrik bulamayan Ispartalılar var. Geceleri mum ışığında oturuyor ev halkı, gündüz sokağa bile çıkamıyor, telini şarj edemiyordu, kara kışta battaniyelerin altında ısınmaya çalışıyor. Manzara bu, Türkiye’yi kutuplaştırma siyasetinin  getirdiği yeri görüyorsunuz. Kardeşi kardeşe düşüren bu politika son bulsun diye CHP’ye gelmeniz bizi mutlu etti. Değerli il başkanımızın da söylediği gibi nerden geldiniz diye bakmıyoruz, Sayın Kılıçdaroğlu önderliğinde iktidara yürüyen CHP’ye geldiğiniz için teşekkür ediyoruz. 40 yıldan beri CHP’de emek veren arkadaşlarımız gibi bugün katılan arkadaşlarımızı da bizim yol arkadaşımızdır” dedi.  

“SANDIK MANİPÜLASYONUNU ÖNLEMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ” 

Salıcı, “Burası 5’li çeteyi sevenlerin değil, uzak olanların partisi, devletin ihalelerini hesapsız kitapsız birilerine verilmesi için ihale kanununu 100 defa değiştirenlerin değil, pudra şekerini pudra şekeri olarak tanıyanların partisi, insanların inançlarına saygılı olan, laikliğin temsilcisi bir siyasi parti. Türkiye’de herkesin barış içinde özgürce yaşayabileceği, demokratik haklar ve özgürlükleri savunanların partisi, birisi açken tok yatamayanların partisi, hiç tanımadığı insanlara dahi sahip çıkan 84 milyonu bir arada gören parti, pandemide  askıda fatura uygulaması ortaya koyan, ekonomik zorluk altında insanlar zorluk çekmesin diye halk ekmek kapsamında bu iktidarla mücadele edenlerin partisi. Biz yoksullukla gurur duymuyoruz. Bu yoksulluğu ortadan kaldırmak için mücadele diyoruz. Sizler İzmir’de CHP’ye katılıyorsunuz, İstanbul, Van, Hakkâri, Diyarbakır’da da katılan yol arkadaşlarımız var. İktidar geliyor, bu iktidara hazırlık yapan hem CHP Genel merkezi, hem il, ilçe örgütleri kadrolarımız açsından da politikalarımız açısından da gerekli hazırlıkları tamamlamak üzereyiz. Örgütümüz sahada daha çok vatandaşla görüşebilmemiz için hazırlıklarını yapıyor. Sandık manipülasyonunu önlemek için çalışıyoruz. Kimsenin kafasına vurmak için değil herkesi eşitçe kucaklayabilmek için kadrolarımız genel merkezimiz, meclis grubumuz en başta da Genel Başkanımız mücadele veriyor” diye konuştu.  

“PROVAKASYONLARA GELMEYECEĞİZ” 

Salıcı, “Az önce il Başkanımızın bahsettiği konuların dışında her şey konuşulabilir. Samsun’da Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk adımı attığı anıtı sindiremeyen, aslında Atatürk’ü sindiremeyen insanlarla da karşılaşıyoruz. Bunların provokasyon olduğunun farkındayız provokasyonlara gelmeyeceğiz. Atatürk herkesin gönlünde semboller üzerinden saldırabilirsiniz ama onu gönüllerden çıkartamazsınız. Biz Atatürk’ün kurduğu CHP’nin önümüzdeki günlerde  sizlerin de katımıyla iktidar mücadelecisini daha seri, kararlı adımlarla yapacağımızın bilincindeyiz. Bizimle beraber olduğunuz, bize güç kattığınız için hepinizi saygıyla selamlıyoruz” açıklamasında bulundu.