Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – CHP’de yerel seçim öncesi büyük hareketlilik yaşanıyor. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, milletvekilleriyle bir araya gelerek süreci masaya yatırdı. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda Yücel, vekillerin yerel seçime ve aday belirleme yöntemine yönelik görüşlerini aldı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Yücel, “Gündemimizde yerel seçimler vardı. Yerel seçimlerdeki çalışmalarımızı daha etkili, daha verimli bir şekilde gerçekleştirebilmek için koordinasyon toplantısı yaptık. İlçe ziyaretlerimizi daha doğrusu mahalle temsilcilerimizle bir araya geliyoruz bunlar hakkında milletvekillerimize bilgi verdik. Bu toplantılarımızı İzmir genelinde 30 ilçede tamamladıktan sonra milletvekillerimizle, özellikle kırsal ilçelerde birlikte bir çalışma programı oluşturacağız. Seçim sürecinin kısalmasını beklemeden çalışmaları başlatacağız. Kırsaldaki ve köylerdeki çalışmalarda vekillerimize ihtiyacımız var. Onlarla ortak bir çalışma programı oluşturacağız. Onun dışında geçmiş dönemlerde görev yapan il genel meclisi üyelerimizle bir araya geleceğiz. Kırsalda, köylerde onların da seçim sürecinde çalışma yapmalarını düşünüyoruz” dedi.

ÖNERİLERİMİZ OLACAK!
Yücel, sözlerine şöyle devam etti: “Aday belirleme süreçleri ile ilgili ilçelerde uygulanacak yöntemler bunların hepsi aday adayları resmi müracaatlarını yaptıktan sonra bu süreç bittikten sonra konuşulacak tartışılacak. Bu konuda karar verecek yetkili organ parti meclisi. Bizim de birtakım önerilerimiz olacak, vekillerimizin önerileri varsa bize ulaştıracaklar. Biz de genel merkezle paylaşacağız. Vekillerimizin görevi TBMM’de partimizi temsil etmek. Örgüt görevi bu konuda il başkanlığı, ilçe başkanlığı… Bu süreci biz yöneteceğiz ama onların da fikir ve görüşlerini alacağız”

KASIM ORTASINDA BAZI İSİMLER AÇIKLANABİLİR
Yücel, ismi Büyükşehir için geçen milletvekilleriyle ilgili bir konunun gündeme gelmediğini belirterek, “Büyükşehir dışında diğer ilçelerle ilgili kim aday olacak konuşulmadı. Biz zaten bu toplantıyı bunları konuşmak için yapmadık. Eğer sağlıklı bir önseçim olabilecekse önseçim veya eğilim yoklaması bunları yapabileceğimiz ilçeler belirli. Öncelikle bunları uygulamaya koyacağız. Bizi başarıya ulaştıracak yöntem önseçim ya da eğilim yoklaması değilse merkez yoklaması ya da kamuoyu anket yoklaması yöntemi tercih edilecek. Bunu da adaylar resmi müracaatlarını yaptıktan sonra Ekim ayı sonunda Kasım ayı başında bitirip Kasım ortasında belli ilçelerin adaylarının açıklanmasını düşünüyoruz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR ADAYIMIZ DA ERKEN AÇIKLANABİLİR AMA…
“İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayınızın ismi erken açıklanabilir mi?” sorusuna Yücel, “Genel başkanımızla, genel merkezimizle görüşeceğiz, istişare edeceğiz. Eğer uygun olursa erken açıklanması gündeme gelebilir” yanıtı verdi.

BÜYÜKŞEHİR ADAYI ÖRGÜT DIŞINDAN OLMAYACAK
Öte yandan Gündeme Bakış toplantıda konuşulanların perde arkasını araştırdı. Toplantıda söz alan vekiller, süreçte ne yapılması gerektiğini anlattı. Vekillerin tamamı, “Büyükşehir ve ilçe adaylarımız örgütün dışından olmasın. Özellikle büyükşehir adayımız örgütten gelen bir isim olsun. STK’lardan ya da başka bir yerden kısacası dışarıdan aday istemiyoruz” ortak görüşünü dile getirdi.

Yücel, vekillerle 15 günde bir toplanılması yönünde görüşünü dile getirdi. Toplantıda metropol ve köylerde nasıl bir çalışma yapılması gerektiği de konuşulduğu öğrenildi. Toplantıda vekiller, CHP’li olmayan sekiz ilçede adayların erken açıklanması gerektiğini ifade etti. İl Başkanı Yücel’in Ödemiş’te eğilim yoklaması yapabileceklerini söylediği öğrenildi.