GÜNDEME BAKIŞ – 24 Haziran seçimlerinden hemen sonra, “24 Haziran seçimleri, Cumhuriyet Halk Partisi'nde acil bir değişimi zorunlu hale getirmiştir. Kamuoyu ve parti tabanının talebi de bu doğrultudadır. Söz konusu değişimin Sayın Genel Başkanımızın öncülüğünde gerçekleşmesi, partimize büyük güç katacaktır” açıklamasıyla partinin gündemini belirleyen İzmir Büyükşehir Belediyle Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu, daha sonra açıklamasını detaylandırmıştı. Kocaoğlu, “Değişim tehdit değil fırsattır” demişti.

SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ
Kocaoğlu, bu açıklamanın ardından sessizliğe büründü. CHP’de olağanüstü kurultay tartışmalarının beraberinde başlayan imza  tartışmalarını uzaktan izleme kararı alan ve bunu yakın çevresiyle paylaşan Kocaoğlu’nun kendisine yakın olan delegeleri aradığını öne sürüldü.

ORTADAKİ İSİMLER “O TELEFONLA” KARAR VERDİ İDDİASI
CHP kulislerinde, Kocaoğlu’nun Gaziemir İlçe Başkanı Kazım Özkan, eski İlçe Başkanı Umut Tekin, Ödemiş eski İlçe Başkanı Nazan Dönmez, Foça eski İlçe Başkanı Günal Biçer’i aradığı konuşuluyor. İddiaya göre; bu isimler Kocaoğlu’nun telefonundan sonra imza verdi ve bu kararlarını parti kamuoyuna duyurdu.