Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Yüzlerce ailenin bayrama elektriği kesilmiş bir şekilde gireceğine dikkat çeken Başkan Yücel, “Halkımız cevabını sandığın dibini göstererek vermeye hazır” dedi. Bunun yanında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ise demokrasi vurgusu yaparak, “demokrasi bizim hakkımız ve söke söke alacağız” ifadelerini kullandı.
Konuşmasında sevgi saygı ve hoşgörü vurgusu yapan Başkan Deniz aynı zamanda iktidarı da sert bir dille eleştirdi. Yücel, “Hoşgörünün, paylaşımın ve dayanışmanın en güzel örneklerinin verildiği bir ramazan ayını daha geride bırakıyoruz. Her ne kadar ülkemiz bu mübarek aya,  iktidarın basiretsizliği sebebiyle son yıllarda yaşanan en büyük ekonomik buhran ve yoksullukla girmiş olsa da, Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin ve örgütlerimizin olağanüstü çabalarıyla, ramazan ayında yokluk ve kriz en az seviyede hissettirildi.Dini bayramlarımız manevi duyguların öne çıktığı, sevinçlerin, coşkuların bir başka yaşandığı bayramlardır. Bu bayramlar insanlarımızın memleketlerine gittikleri, aileleriyle tatile çıktıkları, öncesinde imkanları doğrultusunda alışveriş yaptıkları özel günlerdir” dedi.

“SARAY İKTİDARIDIR…”
Vatandaşların bayramda alışveriş dahi yapmakta zorlandığını kaydeden Yücel, açıklamalarını şöyle sürdürdü; Çok üzülerek söylüyorum ki, halkımız bu bayramda birçok duyguyu yaşayamayacak, belki sevdiklerinden ayrı kalacak. Anneler babalar ekonomik koşullar nedeniyle evlatları için gönüllerince alışveriş yapamamanın burukluğunu yaşayacaklar. Bayramın buruk yaşanmasının, vatandaşlarımızın sevdiklerinden ayrı kalmasının, insanlarımızın bayram sonrasında gelecek yeni zamlar ve hayat pahalılığı nedeniyle endişe içinde olmasının, tek bir sebebi var. O sebep, kendisinden başkasını düşünmeyen, yandaşlarını vatandaşa, şahsi çıkarlarını ülkenin geleceğine tercih eden saray iktidarıdır.

“BU BAYRAMA MİLYONLARCA İNSANIMIZ EVLERİNİN ELEKTRİKLERİ KESİK OLARAK GİRECEK”
Bu ülke çok krizler gördü. Milli Mücadelenin ve kurtuluş savaşının verildiği yıllarda da yokluk ve yoksulluk vardı. Ülkede o yıllarda yaşanan yokluğun ve yoksulluğun sebebi de, iş bilmez, liyakatsiz, basiretsiz ve fakat lükse ve şatafata düşkün olan saray yönetimiydi.  Dönemi ne olursa olsun, Saray zihniyeti, her ne kadar dilinden “ülkenin bekası” sözünü düşürmese de, her zaman önce kendisinin ve yandaşlarının bekasını düşünmüştür. Bu yolda ülkenin, halkın çıkarları ayaklar altına alınmış, vatandaş yalnız bırakılmıştır.Bu ramazan bayramında da; işte böyle bir ortamda ülkemizin içine sokulduğu ekonomik açmaz ve halkımıza yaşatılan yokluğun acı tablolarını hep birlikte yaşıyoruz. Bu bayrama milyonlarca insanımız evlerinin elektrikleri kesik olarak girecek.

“BAYRAM ÖNCESİ SADECE İZMİR’DE ELEKTRİĞİ KESİLEN ONLARCA AİLEMİZE ULAŞTIK”
Bu bayramda yüz binlerce üniversite öğrencimiz otobüs ve uçak ücretlerindeki fahiş zamlar sebebiyle, ailelerinin yanına gidemeyerek, sevdiklerinden ayrı bir bayram geçirecek.Evet, AKP iktidarı ve tek adam yönetimi ne elektriği kesik vatandaşın karanlığının ne de öğrencilerimizin bu bayramda mahkum edildiği yalnızlığın acısını anlayamaz. Onlar anlayamaz ama Cumhuriyet Halk Partisi halkının çektiği acıları paylaşmaya ve o acılara merhem olmaya kararlıdır.Bayram öncesi sadece İzmir’de elektriği kesilen onlarca ailemize ulaştık.
“YÜZLERCE ÖĞRENCİMİZİ BAĞIŞÇILAR SAYESİNDE AİLELERİNE KAVUŞTURDUK”
Dertlerine derman olmak, onları karanlıktan kurtarmak için çalıştık. Gençlik kollarımızın başlattığı “Askıda Bilet Var” kampanyasıyla yüzlerce öğrencimizi bağışçılar sayesinde ailelerine kavuşturduk.Tüm ramazan ayı boyunca, başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere tüm ilçe belediyelerimiz ihtiyaç sahibi ailelere sosyal yardım ve gıda desteği verdi, vermeye devam ediyorlar.Bu ülkeyi yönetmeye talip iki farklı zihniyet var. Bunlardan biri “Önce Ben ve Yandaşlarım” diyen Saray zihniyeti, Diğer “Önce Türkiye, Önce Halk” diyen Millet iktidarı zihniyeti.Biz biliyoruz ki, millet tercihini çoktan yapmış. Bayram coşkusunu çalan, Ülkenin geleceğini haraç mezat satan, Daha dün katil dediklerinin ayağına giderek, sarmaş dolaş pozlar verip, adeta af dileyip eğilip bükülenlere,Halkımız cevabını sandığın dibini göstererek vermeye hazır.

“İTİBARIMIZI ZEDELER…”
Bayramla birlikte, ekonomik olarak olmasa da, birlik, beraberlik ve toplumsal barış anlamında ülkemizin biraz olsun huzur bulmasını beklerken, Türkiye’de adaletsizliğin, hukukun siyasallaşmasının ve toplumun kutuplaştırılması girişimlerinden birisini daha yaşadık.Tüm Türkiye’de doğaya, yeşile, ülkemizin geleceğine sahip çıkmak için bir halk hareketi olarak başlayan Gezi direnişi üzerinden, bayram öncesi yine bir kutuplaşma yaratıldı.Sarayın, siyaseten mahkum ederek, kin güderek, mahkemeleri baskı altına aldığı bir yargılamayla, sadece Osman Kavala ve yanındaki 7 kişi değil, Geziye katılan herkes cezalandırılmıştır.  Günümüz iktidarının 20 yıldır anlamadığı şudur;Yargılanan olayın, kişilerin, tarihin ve yargılamanın yapıldığı mahkemenin bir önemi yoktur. Önemli olan, yargının bağımsız olması, hakimler ve savcıların siyasi baskılara maruz bırakılmaması ve verilen kararların adaleti, yasaları ve vicdanları yaralamamasıdır.  Baskıyla, aba altından sopa gösterilerek yanlış verdirilen her karar, bu ülkede adalete duyulan güveni ve uluslararası itibarımızı zedeler.

“20 YILLIK KARANLIĞI GERİDE BIRAKMAYA HAZIRLANIYORUZ”
Bu ülkede en çok ihtiyacımız olan şey toplumsal huzuru ve barışı tesis etmek.  Adalet olmadan toplumsal huzuru ve barışı tesis edemezsiniz.  Demokrasi olmadan toplumsal huzuru ve barışı tesis edemezsiniz.  Eşitlik ve özgürlük olmadan, hakça paylaşım olmadan toplumsal huzuru ve barışı tesis edemezsiniz.  İşte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu ülkenin insanlarına bayram coşkusunu, yaşama sevincini, gelecekten umudunu ve adalete olan güvenini yeniden kazandırmak için çıktığı yolda, halkıyla birlikte emin adımlarla ilerliyor.  Halka sırtını dönen iktidara inat, halkıyla kucaklaşmaya, ülkenin sorunlarıyla savaşmaya, yoksulluğun kaderimiz olmadığını haykırmaya devam ediyor.  Bu ülkede insanca yaşam, hakça paylaşım ve coşkuyla kutlanacak bayramlar millet ittifakının iktidarında ve Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığında mümkün olacaktır. Buna inanan ve bunun için seçimleri bekleyen tüm dostlarımızla, tüm örgütümüzle, vatanımız, milletimiz ve Cumhuriyetimiz için çalışmaya And içtik. Dönüşü olmayan bu yolda halkımız ile birlikte aydınlık, güzel yarınlara yürüyor, 20 yıllık karanlığı geride bırakmaya hazırlanıyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle bütün halkımıza dayanışmanın, sevginin, kardeşliğin hâkim olduğu bir bayram diliyorum. Bizlere özgürlük içerisinde bu bayramları kutlama fırsatını veren, başta büyük Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyorum.Sizlerin, İzmirli hemşerilerimizin ve İslam dünyasının Ramazan Bayramını kutluyor, bu bayramın milletimize, ülkemize, dünyamıza ve tüm insanlığa barış ve kardeşlik getirmesini diliyorum. Bayramınız kutlu olsun.

SOYER: “DEMOKRASİYİ SÖKE SÖKE ALACAĞIZ”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bugün 1 Mayıs aynı zamanda işçinin ve emekçinin bayramı, dünyayı sırtına almış, yüklenmişlerin bayramı. Dolayısıyla önce işçilerimizin, emekçilerimizin bayramını kutluyorum. Bugün aynı zamanda Ramazan Bayramımızın arifesi ve tüm halkımızın da Ramazan Bayramını kutluyorum. Bunun yanında bugün Kurtuluşun ve kuruluşun şehri İzmir’in 100. Yılına doğru gittiğimiz bir yılın içindeyiz. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyetin 2. Yüzyılını demokrasi ile taçlandırmaktan söz ediyor ve bunu hedefimiz olarak ortaya koyuyor. Neden demokrasi ile taçlandırmaya çalışıyor çünkü demokrasi olmadığında sadece refahı bu ülkedeki bir grup insan paylaşıyor ve büyük kitleler yoksulluk ile savaşıyor. Bu yoksulluk enflasyon ve hayat pahalılığı ile daha da dayanılmaz hale geliyor, bunun nedeni demokrasi olmaması. Aynı zamanda demokrasinin olmaması 4,5 yıldır casusluk ile yargılanan bir insan berat ettiği gün ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile karşı karşıya kalıyor. Demokrasi bizim en doğal hakkımız ve bunu söke söke alacağız ve beraber demokrasiyi kuracağız. O zaman her günü bayram havasında yaşayacağız. Bu memleketi daha kardeşçe, huzurla yaşadığımız bir ülkeye çevireceğiz” dedi.