Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- CHP İzmir İl Başkanlığı Kültürpark İzmir Sanat Merkezi'nde bayramlaşma töreni gerçekleştirdi. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir milletvekilleri, ilçe başkanları, belediye başkanları, meclis üyeleri ve partililer katıldı.

ONLAR NASIL DERSE SEFERBER OLMAYA HAZIRIZ
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine değinen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Honaz’daki sonuç aslında gerçekten çok önemli bir gösterge. 7-8 oy farktan 2 bin kusur oy farka gitmek bambaşka bir gösterge. 15-20 bin seçmenin oy kullandığı bir yerde çok büyük bir başarı. Emek veren roman kardeşlerimin, Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen destek verenlerin mutlaka katkısı var. Ama aynı zamanda bu Türkiye’de büyüyen umudun da göstergesi. Bu seçim sonucunun İstanbul’daki seçim sonuçları için de bir gösterge olduğunu söylemek isterim. Tabii ki Türkiye’de büyüyen umut, hakkı elinden alınan mağdur edilen, haksız bir şekilde mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu için de önemli bir umudun büyümesi anlamını taşıyor. AKP ve MHP’ye oy veren seçmen de bu mağduriyetin ne demek olduğunun farkında. Aşağıdan büyüyen bir umut dalgasından bahsetmek mümkün. Elbette kalan sürede bizi rahatlatacak bir şey değil bu. Çok daha sıkı bir biçimde çalışmamız gerekiyor. Geçen hafta İmamoğlu’nun kampanyasının açılış günü yanındaydık. Orada da kendisine çok çeşitli destek önerilerinde bulunduk. Tabii ki kaş yapalım derken göz çıkarmak istemeyiz. Onların onayı olmadan kampanyaya destek vermek doğru olmaz. Bunu onlara bıraktık. Hem İmamoğlu hem Kaftancıoğlu önlerine gelen sayısız öneriden birini seçecekler İzmir’in desteğini hissettirmemiz için. Her anlamda İzmir İmamoğlu’nun yanında, arkasındadır. Olanca gücümüzle o gün seçimin sonucunun hak ettiği şekilde bitmesi için yanında olacağız. Bun açık bir şekilde ifade ettik. İzmir’in kalbi onun yanında atıyor. Biz çok fazla öneri getirdik. Bekleyeceğiz. Onlar nasıl derse seferber olmaya hazırız” dedi.

+

TÜM TÜRKİYE İZMİR’DEN UMUT BEKLİYOR
Ramazan Bayramı özelinde konuşan Soyer, “Bayram güzel bir gün… Küslerin barıştığı, kucaklaştığı, içtenlikle sevgi ve saygı gösterilen bir gün. Bugünün anlam ve önemi için hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Yolumuz uzun ve güzel. Türkiye’ye umut doğdu. İzmir bu umudun lokomotifi olacak. Türkiye’yi sırtına alacak. Tüm Türkiye İzmir’den bunu bekliyor. Bu amaca ulaşmak için canla, başla, aşkla çalışacağız” ifadelerini kullandı.

BİRİLERİ BU MÜBAREK AYDA ADALET YERİNE…
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise “Her milli bayramımızda olduğu gibi, dini bayramlarımıza da bence kurucumuz ve kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk'ü anarak başlamalıyız. Bugün özgür bir mille olarak inançlarımızı dilediğimiz gibi yaşayabiliyorsak, dini bayramlarımızı dilediğimiz gibi kutlayabiliyorsak bunu önce ebedi liderimiz Atatürk'e, sonra da bu vatan uğruna can vermiş tüm şehitlerimize borçluyuz. Onlar sadece vatanın özgürlüğü ve namusu için değil, demokrasisi ve cumhuriyeti içinde can verdiler. Yani, içinde bulunduğumuz ramazan ayında bizlerin verdiği mücadele gibi. Ramazan adaletli, merhametli, vicdanlı ve hoşgörülü davranmanın en güzel örneklerinin verildiği aydır. Birileri, bu mübarek ayda adalet yerine, hukuksuzluğu, vicdan yerine mevki ve makamı, hoşgörü yerine de bencilliği ve kavgayı tercih ettiler. Bu bayram gününde, tüm Türkiye'ye yaşatılan bu karamsar tabloyu daha fazla anlatmak istemiyorum. Biz nasıl 31 Mart'ta halkımıza güvendiysek, yine güveniyoruz.

VATANDAŞ İMAMOĞLU’NUN HAKKINI TESLİM EDECEK
Denizli’nin Honaz ilçesinde yenilen seçimlerde CHP’li adayın rakibine 2 bin 338 oy farkı hatırlatan Yücel, “23 Haziran’da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun hakkını vatandaşın vereceğini kaydetti. Yücel, “Bildiğiniz gibi Denizli-Honaz'da adayımız seçimleri önce 8 oyla kazanmış, itirazlar sonrası fark bir oya düşmüş ve seçimi yine biz kazanmıştık. Ama yine seçmen iradesine yapılan darbe ile seçimler adaletsizce iptal edilmişti. Dün yenilenen seçimlerde Honaz halkı yapılan adaletsizliğe, iradelerine yapılan darbeye çok ağır bir cevap verdi. Honaz da adayımız seçimleri bu kez tam 2 bin 338 oy farkla kazandı. Halk Honaz'da adaletsizliğe, baskıya, hukuksuzluğa dur dedi. Şimdi sıra İstanbul'da. İstanbul'da yaşayan vatandaşlarımız gereğini yapacaklar, darbeye ve baskıya boyun eğmeyecek, Ekrem İmamoğlu'na hakkını teslim edeceklerdir, buna yürekten inanıyoruz. Çünkü yaşanan adaletsizliği, hak gaspını, yaratılan mağduriyeti görüyorlar. İktidar baskısıyla alınan adaletsiz kararı, yapılan baskıları ve oylarının hiçe sayıldığını görüyorlar. Göreceksiniz, 23 Haziran gecesi Ekrem İmamoğlu kaldığı yerden İstanbullu için çalışmaya, İstanbul'un rantını iktidara yakın vakıflarla, cemaatlerle değil, İstanbul halkına dağıtmaya devam edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

YÜZÜMÜZÜ HALKA ÇEVİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Yüzlerini halka çevirmeye devam edeceklerini kaydeden Yücel, halkın çıkarı için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Yücel, “Bizler bu ülkenin insanlarının en iyi hizmeti hak ettiğine, bu ülkede kardeşçe ve huzur içinde, tıpkı dinimizde emrettiği gibi ötekileştirmeden ve adaletle yönetilmesi gerekliliğine inanıyoruz. Bugün ülkemize yaşatılan ekonomik krizin, ayrıştırıcı dilin, insanlarımızın ekonomik durumuna ve siyasi görüşüne göre oluşturulan kutuplaşmanın, sona erdirilmesi için çabalıyoruz. Bu ülkede yaratılmaya çalışılan saray hanedanlığını, ülkenin kaynaklarının heba edilmesini, halkın her geçen gün artan yoksulluğunu, ramazan ayı içinde bile, bir seçim uğruna söylenen yalanları ve iftiraları reddediyoruz. Tüm bu karamsar tablo içinde bile umudu ayakta tutan, bu dile karşı kardeşlik, huzur ve barış diliyle halkın gönlünde taht kuran bir partinin üyeleri olmaktan gurur duyuyoruz. Kendi çıkarları ve saltanatı uğruna her türlü hileyi, baskıyı, adaletsizliği yapanlara bir kez de ramazan bayramı vesilesiyle sesleniyoruz. Artık değiştirin bu baskı ve adaletsiz yönetim şeklini. Gelin el ele verelim, yetemediğiniz yerlerde destek verelim. Bu güzel ülke ve bu güzel kent için birlikte çalışalım. Yeter ki adaletli olun, yeter ki halkın çıkarı için çalışın, yeter ki saltanatın değil, cumhuriyetin ve halkın hizmetinde olun. Tüm sıkıntıların üstesinden gelecek, krizlerden bu halkı kurtaracak, cumhuriyetin ışığını yeniden yükseltecek ve demokrasiyi herkes için işletecek güç, Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bu bayramlarda yaşadığımız birlikteliği, mutluluğu ve huzuru Türkiye'de daim kılmak, bizim en büyük sorumluluğumuzdur. Bizler hangi makamda, hangi görevde olursak olalım yüzümü halka çevirecek, tüm gücümüzü halkımız için kullanacağız. Bizler bu ülkeye aşkla, inançla bağlıyız. Seçimden seçime değil, her zaman halk için, bu ülkede adaleti ve huzuru hakim kılmak için aralıksız çalışmamız bu yüzdendir. Bu yoldan dönmeyeceğimizi bir kez daha sizlerin huzurunda dile getirirken, başta İzmirliler olmak üzere tüm halkımızın ve bu alanda bulunan siz değerli dostlarımızın bayramını kutluyor, ülkemizde her gün bayram sevinci ve mutluluğu yaşanması için, çalışmaya devam edeceğimize söz veriyorum. Bayramınız kutlu olsun” diye konuştu.

İNŞALLAH 1 MİLYON OY FARKLA KAZANACAĞIZ
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Honaz içimize büyük su serpti. Binali Yıldırım’a oy veren vatandaşlar İmamoğlu’na haksızlıktır bu sefer İmamoğlu’na oy vereceğiz dediler. Honaz’da benzer sonuç İstanbul’da karşımıza çıkacak. İnşallah 1 milyon farkla seçimi kazanacak” dedi. 

İSTANBUL’DA YAKINLARINIZA MESAJ ATIN, TELEFON EDİN, MEKTUP YAZIN
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ise, “İstanbul’daki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sabah kalkıyorum çöpçülerle, akşam yatıyorum çöpçülereler! Bu şekilde çalışmaya devam edeceğim. İstanbul’da tanıdıklarınıza lütfen mesaj çekin telefon edin, mektup yazın. Bir şeyler yapın. Mesajına, ‘bölüşürsek tok oluruz. Bölünürsek yok oluruz. Birleşirsek var oluruz ve iktidar oluruz’ yazın. İzmir’in, Türkiye’nin ve dünyada yaşayan insanların bayramını kutluyorum” diye konuştu.