Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – CHP’nin pazar günü gerçekleştirilecek MYK toplantısında İzmir Büyükşehir ve çok sayıda ilçe belediye başkan adayı belirlenecek ardından da bu isimler PM’nin onayına sunulacak.

BÜYÜKŞEHİR İÇİN MÜTHİŞ YARIŞ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, “ben de varım” dediği Büyükşehir yarışı için gözler CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na çevrilirken, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Milletvekilleri Murat Bakan, Tuncay Özkan ve Kamil Okyay Sındır’dan hangisinin “aday” gösterileceği merak konusu!

SOYER VE BATUR SÜRECİ ANKARA’DAN YÖNETİYOR
Parti kulislerinde isimleri Büyükşehir için öne çıkan Soyer ve Batur’un çalışmalarını ve görüşmelerini Ankara’dan devam ettirdiği öğrenildi.

İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI DA ANKARA’DA!
CHP’nin İzmir’de iktidar olduğu 22 ilçe belediye başkanını birçoğu Ankara’ya adeta çıkardı. Başkanlar, pazar gününe kadar “kulis” çalışmalarını bizzat yönetecek.

KAÇ BAŞKAN BELLİ OLACAK?
Geçtiğimi gün Gündeme Bakış’a konuşan CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “İzmir’in Büyükşehir ve ilçe adaylarını belirleyeceğiz. Şubat ayına bırakmayacağız” dedi. Kulislerde eğer ilçe adaylarının tamamı belirlenmezse bir sonraki PM’de 31 Ocak’ta yapılacağı belirtiliyor.